Yangın alanında keşif
banner110

Kargı Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ağaçhanlı, Sinanözü Köyü’nde, Jandarma Olay Yeri İnceleme ekipleri ile birlikte keşif yaptı. Görgü tanıklarının yangının ilk olarak Karatepe Mevkii’nde çıktığını gördüklerini beyan etmeleri üzerine çalışmalar o bölgede yoğunlaştırıldı. Jandarma Olay Yeri İnceleme ekipleri fotoğraflama yaparak çıkış sebebini tespit etmeye çalıştı.
Kargı Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ağaçhanlı, yangına ilk müdahale eden orman işçileri ve köylülerle görüşerek ifadelerini aldı. Yangında iklimsel etkenler ve sabotaj ihtimali dahil tüm ihtimaller titizlikle araştırılıyor.
Yangının şuana kadar 400 hektarlık alanda etkili olduğu ancak yaklaşık 200 hektarlık bir alanın zarar görmüş olabileceğini değerlendiren orman yetkilileri, kesin hesaplamanın drone ile havadan ölçüm yapıldıktan sonra belirlenebileceğini belirtiyorlar.
Yangının bugüne kadar ki en büyük orman yangını olduğunu da belirten orman yetkilileri, bölgede en son 1998 yılında 73 hektarın yandığı bir yangın meydana geldiğini belirtiyorlar. 

Turan Ozan Acar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.