Yürekleri ısıtan paylaşım
banner110
Kargı Atatürk Ortaokulu tarafından 'Yerli malımı mahallemle paylaşıyorum projesi' gerçekleştirildi.
Çevre, Temizlik ve Beslenme Kulübü'nün üstlendiği projenin amacı mahalle muhtarları aracılıyla belirlenen yalnız yaşayan büyüklerle kulüp öğrencileri tarafından ailelerinin yerli malı haftası için hazırlamış olduğu yiyecek ve içecekleri paylaşmak.
Projenin Başkanlığını Zeynep Tezel, Başkan Yardımcılığını Sıla Manici, Sekterliğini Dilara Özmen, Saymanlığını Umutcan Durak, Üye Damla Özmen, Danışman Öğretmen A. Münip Tabakoğlu üstlendi.
Proje 11-30 Aralık 2019 tarihleri arasında 19 gün süre ile Bahçelievler ve Mihrihatun Mahallesi'nde projeye gönüllü 9 öğretmen ve 45 öğrencinin katılımı ile hayata geçirildi.
Millî, manevi ve kültürel değerleri yaşatmak, yaygınlaştırmak ve bu değerlerin yeni nesillere aktarımını sağlamak, öğrencilerde gönüllülük bilincini özendirmek, engellilik, yaşlılık, insan ve çocuk hakları ile konularında farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlanan projeye tamamlandı. Projeye gönüllü 9 öğretmen ve 45 öğrenci katılırken, mahalledeki 10 büyük ziyaret edildi. Ziyaret edilmesi planlanan 3 kişi ise evlerinde bulunamadı. Ziyaret Edilen Büyükler: Mustafa Çetli, Ayşe Pektutan, Gülinaz Demirel, Şehri Sakaoğlu, Fadime Çetli, Yeşide Sarı, Kamile Çetin, Bedriye Akça, Kadriye Çorak, Ayşe Tezel.
Ziyaretler sırasında çekilen fotoğraflar proje dosyasına eklenerek ve okul panosunda sergilendi. Kulüp sonraki yıllarda da Yerli Malı Haftası çerçevesinde bu ziyaretlere devam edecek.

Sevil Sınayuç

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.