Kazak Dünya Starı Dimash geliyor
banner110

Dünya turnesi kapsamında Antalya’da konser verecek olan ünlü sanatçı, 2019 yılının başlarında CBS yetenek yarışması The World Best de, ‘Altı oktavlık adam’ ve ‘Dünyanın en geniş vokal aralığına sahip adam’ olarak ilan edildi. Genç yaşta dünya çapında tanınmaya başlayan ve milyonlarca hayran kitlesine ulaşan Kazak sanatçı Dimash’ın konseri Akdeniz Üniversitesi Stadyumu’nda yapılacak.

12 DİLDE PERFORMANS

Organizasyon komitesi, 12 dilde (Kazakça, Rusça, İngilizce, Mandarin, İtalyanca, Türkçe, Fransızca, Ukraynaca, Kırgızca, Çince, Sırpça, İspanyolca ve Almanca) performans sergileyen Dimash Kudaibergen’in Antalya konseri için çok heyecanlı olduğunu, Türkiye’yi çok sevdiğini ve Türkiye konseri için sürpriz hazırlıklar yaptığını belirtiyor.

OTELLERDE DOLULUK ARTTI

Kazakistan’ın dünya çapında şöhret olan ve halen dünya turnesini sürdüren sanatçısı Dimash Kudaibergen’in 6 Mayıs’ta vereceği konser için birçok ülkeden fanları Antalya’daki otellerde rezervasyon yaptırmaya devam ediyor. Ülke içindeki Rusça konuşan topluluklar da konsere büyük ilgi gösteriyor. Özellikle de Antalya’da yaşayan Dımash hayranları 6 mayıs tarihini iple çekiyor. Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) tarafından desteklenen etkinlik için geri sayım sürüyor.

ÖĞRENCİ İÇİN İNDİRİM VAR

Main Stage Entertainmen organizasyon şirketinin yetkilileri, sanatçının özel ricasıyla üniversite öğrencilerine özel yüzde 50 indirim kararı alındığını ve bunun BILETIX üzerinden yapılan satışlara yansıtıldığını açıkladı. Deprem felaketi öncesi alınan konser kararının bir ara sanatçı tarafından iptalinin gündeme geldiği ancak sonrasında Dimash’ın, “Çok sevdiğim Türk halkının yanında olmak, acılarını paylaşmak istiyorum” diyerek bu karardan vazgeçtiği de bildirildi. Türkiye’de bir hafta kalacak ünlü sanatçının, depremzedelere yönelik gerek bağış yapma, gerek onlarda buluşup, acılarını paylaşma isteği olduğu da öğrenildi.

KGK DESTEKLİYOR
Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) tarafından da desteklenen ve dünya çapında duyurusu yapılan etkinlik için KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim’den de bir açıklama geldi. Dim, “Hiç kuşku yokki toplumlar arası dostluğun çıtasını daha da yükseğe çıkarmanın bir yolu da kültür ve sanattır. Kazakistan bizim kardeş ülkemizdir. Son yıllarda Kazakistan’ı ve Kazak-Türk müziğini dünyaya tanıtan Dimash’ın konserine destek bizim de amaçlarımıza uygundur. KGK bu nedenle Antalya’da düzenlenen bu etkinliği desteklemektedir” diye konuştu.

TANITIM ANLAMINDA ÖNEMLİ
Turizmin ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını ifade eden KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, sözlerini şöyle noktaladı:
“Bu yadsınamaz gerçek karşısında Antalya İl Temsilciğimizin öncülüğünde bu etkinliğe destek kararı aldık. Hiç kuşku yokki dünya çapında tanınmış sporcu ve sanatçıların gittiği ülkelerin tanıtımına ciddi katkısı var. Dimash’ın özellikle Antalya’da bir hafta kalma kararı ve bu sürede çeşitli etinliklere katılma isteği önemli. Yani bunu sadece bir konser olarak görmemek de gerekiyor.”

Turan Ozan Acar

Anahtar Kelimeler:
KazakDünya StarıDimash
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.