Mevlid-i Nebi Haftası, konferansla kutlandı
banner110

17-23 Kasım 2018 tarihleri arasında kutlanan “Mevlid-i Nebi Haftası" dolayısıyla Kargı İlçe Müftülüğü Mihri Hatun Camii konferans salonunda konferans düzenledi.

Programa; İlçe Müftüsü Mehmet Yıldız, İlçe Gençlik Koordinatörü ve Mihri Hatun Camii Din Görevlisi Bayram Demir, müftlük personeli, din görevlileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programda açılış konuşmasını İlçe Müftüsü Mehmet Yıldız yaptı.

Konuşmasına davetlileri selamlayarak başlayan Yıldız, “Hz. Peygamber ve Gençlik” temasına değinerek şunları kaydetti;

"Cehalet ve şaşkınlık karanlıklarında gönülleri aydınlatan bir nurdur O (S.A.S)

Efendimiz Allah’ın izni ile Allah'ın birliğine, ahkâmına ve rızasına davet eden bir davetçidir. Yine Peygamberimiz, efendimiz iffetiyle, emin oluşuyla, gençliğiyle gençlere her alanda heyecan verici bir önder olmuştur.

Medine Kur’an-ın nuru ile fethedilmiştir.

Peygamber efendimiz tarafından Medine’ye öğretmen olarak gönderilen Musab İbni Umeyr (r.a) ki Medine Kur’an-ın nuru ile fethedilmiştir.

İslam gençlerin eliyle inkişaf etmiştir.

İslam’ın istiklali ve istikbali neşe ve huzuru, ibadette Allah’a kullukta arayan gençlerle yükselmiştir. Bundan sonra da milletimizin ve bu ümmetin yetiştirdiği gençlerle yükselecektir.”

Açılış konuşmasının ardından “Mevlid-i Nebi Haftası” münasebeti ile düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri Müftü Yıldız tarafından takdim edilmesinin ardından program sona erdi.

İbrahim Efe

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.