Bir insanın yanlışından dönmesi, gördüğü bir düşten uyanması gibidir...

Uyanan insan sorgular her şeyi, tıpkı katıldığı bir partide gördüğü insanların ne iş yaptığını, hangi meslekten olduklarını merak ederek oradaki insanlar hakkında bilgi sahibi olmak istemesi gibidir gerçekleri görebilmek.

Bir sürü insanın katıldığı bir partiden herkes oradaki atmosferin büyüsünde ve çekilen ziyafetine keyfinden kopmamak için ordadır. Ama uyanan insan orada geleceğini belirleyeceği projelerini gerçekleştirebileceği insanları arayıp bulmanın peşindedir...

Kısacası partide olan herkes büyünün ve ziyafetin etkisi ile sarhoş olurken, siz ayık kalırsınız uyanan insan olarak.

Uyanamayan insan gördüğü düşün etkisinde kalıp yaşadığı hayatı gördüğü rüyanın arkasına atarken, uyanan insan düş görse bile bunun bir düş olduğunu bilir, onu yaşadığı hayatın önüne değil, yaşadığı hayatın geleceğinde olması gereken vizyonunun öngörüsünde kullanır.

Uyuyanlar ile uyanan insan arasındaki fark, uyuyanlar yanlışları düşünde gördüğünü gerçek sanan insandır. Vizyonu olmayandır. Hayatı o bildiği şeylerden ibaret sananlardır.
Uyanan insan ise yanlışları ile oluşturduğu gerçekleri ile geleceğin vizyonu olurlar...
Uyanan insanın hayat anlayışı ise, yaşadığı hayatın zaten kendi dışında her şeyde olduğunu bilip, kendisinin olanını anlamlı hale getirendir...
Ve sonuç olarak diyoruz ki;
Uyanan insan kendisine verilen avansı sermayeye çevirendir. Uyanmayan insan ise verilen avansı yiyerek bitirmeyi, bitenin yerine de hayal kurmayı hayat sanan olmayan şeylere yatırım yaptığını sananlardır...

...Herkesin uyuduğu yerde siz uyanıyor iseniz anlayın ki, sizden bir şeyler isteniyordur... Sakın görmemezlikten gelmeyin dostlar!!!!???

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.