Kategoriler

KARGI GAZETESİ

Akpınar’ın vefatının 5. yıldönümü

Geçirdiği rahatsızlık nedeniyle 28 Haziran 2013 tarihinde hayatını kaybeden eski Kargı Belediye Başkanı Ahmet Hamdi Akpınar’ın vefatının ardından 5 yıl geçti.

Geçirdiği rahatsızlık nedeniyle 28 Haziran 2013 tarihinde hayatını kaybeden eski Kargı Belediye Başkanı Ahmet Hamdi Akpınar’ın vefatının ardından 5 yıl geçti.

3 dönem, yaklaşık 14 yıl Kargı Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Kargı’nın sevilen başkanı Ahmet Hamdi Akpınar, ilk olarak 1999 yılı mahalli seçimlerde Doğru Yol Partisi'nden seçime girerek kazanmış, daha sonra, 2004 seçimlerini de aynı parti ile kazandıktan sonra, 2009'daki yerel seçimlere ise siyasete Ak Parti ile devam etme kararı almıştı. Bu seçimden de başarı ile çıkan Akpınar 3 dönem Kargı Belediye Başkanlığı görevini sürdürmüştü.

Yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle uzun süredir tedavi gören Akpınar, 28 Haziran 2013 tarihinde tedavi gördüğü Çorum Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde 52 yaşında yaşamını yitirmişti.

AHMET HAMDİ AKPINAR İSMİ YAŞATILIYOR

Siyasette büyük bir tecrübeye sahibi olan Akpınar, bölge siyasetçileri arasında girişkenliği ve tuttuğunu koparan bir siyasetçi olarak tanınıyordu. Özellikle son yıllarında girişimleri ile ilçeye kazandırdığı bir çok büyük yatırım nedeniyle ismi unutulmayacak olan Akpınar'ın, yıllar süren çabası sonucu ilçeye kazandırdığı Sağlık Bakanlığı tarafından yaptırılan İlçe Devlet Hastanesine, dönemin Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas'ın talebiyle ''ahmet Hamdi Akpınar Kargı İlçe Devlet Hastanesi'' adı verilmişti.

Vefatın ardından ise dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım talimatıyla ilçeye gelen Bakanlık Müsteşarı Habib Soluk merhum Belediye Başkanı Ahmet Hamdi Akpınar'ın isminin ilçe merkezinde saat kulesinin bulunduğu meydana verilmesini istediklerini belirtmiş ve dönemin Belediye Başkanı Mustafa Başpınar meclis kararıyla Atatürk Caddesi'nde bulunan saat kulesi meydanının adının ''Ahmet Hamdi Akpınar Meydanı'' olarak isminin değiştirildiğini açıklamıştı.

Akpınar vefatının 5. Yılında Mihrihatun Camii’nde her yıl olduğu gibi bu yılda Mevlid okunarak dualarla anıldı. (Ozan Acar)

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
39 Kez Görüntülendi.
Ülkü Ocakları’ndan gençlere yaz kampı: “Kutadgu Bilig” eğitim programı Kargı'da tamamlandı
Güncel
54 Kez Görüntülendi.
Serin havası ve eşsiz manzarasıyla huzurun adresi: Abdullah Yaylası
Siyaset
69 Kez Görüntülendi.
Anahtar Parti Kargı Gençlik Kolları Başkanı Av. Muhammed Ali Çetin oldu
Eğitim
38 Kez Görüntülendi.
Cumhuriyet İlkokulu yeni yüzüyle eğitim yılına hazırlanıyor
Güncel
43 Kez Görüntülendi.
Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’dan orman yangınları mesajı
Güncel
141 Kez Görüntülendi.
Azalan nüfusu nedeniyle köy statüsüne geriledi
Güncel
45 Kez Görüntülendi.
Sıcaktan kaçanların yeni gözdesi Kargı yaylaları oldu
Güncel
43 Kez Görüntülendi.
Hazal & Buğra Atak çiftinin nikâhını Başkan Dereli kıydı
Siyaset
50 Kez Görüntülendi.
Gülhan Demiral’dan net mesaj: “İlçemiz için mücadelemiz sürecek, iltifat beklemiyoruz”
Flaş Haber
155 Kez Görüntülendi.
Kargı’da tapu hasreti sona eriyor: Dededen kalan araziler geri veriliyor