Kategoriler

KARGI GAZETESİ

Kargı’da tapu hasreti sona eriyor: Dededen kalan araziler geri veriliyor

Çorum’un Kargı ilçesi başta olmak üzere 14 ilçeyi kapsayan önemli bir tapu düzenlemesi süreci başladı. Kadastro hataları nedeniyle orman vasfı verilen, ancak yıllardır tarım yapılan araziler için hak sahipliği tespitine geçildi. 10 bini aşkın parseli kapsayan bu çalışmayla, Kargı’daki yüzlerce vatandaş yıllardır beklediği tapularına kavuşacak.

AK Parti Çorum Milletvekili Av. Oğuzhan Kaya, Çorum genelinde uzun yıllardır vatandaşların mağduriyetine yol açan orman sınırlarına dâhil edilen arazilerle ilgili önemli bir müjde verdi. Kadastro sürecinde orman olarak kaydedilen, ancak vatandaşların yıllardır ekip biçtiği bu araziler için hak sahipliği tespiti ve tapu verme süreci başlatıldı.

Dededen kalma arazilere tapu geliyor

Milletvekili Kaya, 2022 yılında başlatılan çalışmalarla birlikte vatandaşların mağduriyetini gidermek adına ciddi bir adım atıldığını belirtti. Tarım yapılan, geçmişten beri fiilen kullanılan ancak teknik hatalarla orman vasfı kazandırılarak ellerinden alınan araziler artık gerçek sahiplerine iade ediliyor.

14 ilçeyi kapsıyor

Hak sahipliği tespitinin yapılacağı ve tapuların teslim edileceği ilçeler şöyle: Çorum Merkez, Alaca, Bayat, Boğazkale, Dodurga, İskilip, Kargı, Laçin, Mecitözü, Oğuzlar, Ortaköy, Osmancık, Sungurlu ve Uğurludağ. Bu kapsamda Çorum’un dört bir yanındaki köy ve mahallelerde çalışma yapılacak.

10 binin üzerinde parsel için işlem yapılacak

Toplam 2.908 blok üzerinde gerçekleştirilecek hak sahipliği çalışmalarında, bir blokta birden fazla parsel bulunduğu için tapu verilecek parsel sayısı 10 binin üzerine çıkacak. Çalışmalar 2.674,8 hektarlık bir alanı kapsıyor.

Sahada işlemler başladı

18 Temmuz 2025 tarihinde yapılan ihalenin ardından, tapu ve kadastro ekipleri sahaya inerek çalışmalara başladı. Komisyonlar aracılığıyla hak sahipliği belirlenirken, tapular da netleşen isimlere teslim edilecek.

Vatandaşlara çağrı: Komisyonlarla irtibatta olun

Milletvekili Kaya, vatandaşlardan süreci yakından takip etmelerini istedi. “Komisyonlarla iletişime geçerek hem kendi haklarınızı koruyun hem de gerçek hak sahiplerinin belirlenmesine katkı sağlayın” dedi. Bu sürecin dikkatle yürütülmesinin, geçmiş mağduriyetlerin ortadan kaldırılmasında büyük rol oynayacağı vurgulandı.

Detaylı köy listesi paylaşıldı

İlgili ilçe ve köylerde tapu işlemleri yapılacak yerlerin listesi de kamuoyuyla paylaşıldı. Tüm sürecin şeffaf ve hızlı bir şekilde tamamlanması hedefleniyor.

“Çorum’a hayırlı olsun”

Milletvekili Kaya, “Bu çalışma sadece bir tapu düzenlemesi değil, aynı zamanda vatandaşlarımızın adalet duygusunun yeniden tesisi anlamına geliyor. Çorum’umuza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Kargı
18 Kez Görüntülendi.
Nevzat Kuzu’dan Gazeteciler Günü’nde Anlamlı Ziyaret
Güncel
39 Kez Görüntülendi.
Başkan Dereli Gazeteciler Günü’nü kutladı
Güncel
48 Kez Görüntülendi.
Kargı’da aileler okuma halkasında buluştu
Güncel
112 Kez Görüntülendi.
Kargı’daki tehlikeli köprü yenilendi
Eğitim
53 Kez Görüntülendi.
Öğrenciler pirinç ayıklayarak öğrenmenin keyfini yaşadı
Güncel
111 Kez Görüntülendi.
Kargı’da kaçak avcılığa fotokapan takibi
Siyaset
93 Kez Görüntülendi.
Kargı’daki orman köylüsünün sesi TBMM’de
Siyaset
87 Kez Görüntülendi.
AK Parti Kargı’da sahaya güçlü mesaj verdi
Eğitim
62 Kez Görüntülendi.
Kargı’da “Ailemle Sahnedeyim” etkinliği büyük ilgi gördü
Eğitim
46 Kez Görüntülendi.
Minik eller geri dönüşümü sanata dönüştürdü