Abdullah Yaylası, doğayla iç içe keyifli bir deneyim sunan özel bir alan olarak dikkat çekiyor. Yayladan başlayıp Büklü Yolu ve Otuz İki Çatal Çam gibi doğal güzelliklerden geçerek Oynar Yaylası’nda sona eren 12 km’lik parkur, yürüyüş ve atlı gezi yapmak isteyenler için ideal bir mekan. Yangın gözetleme kulesinden manzara izlemek ve Otuz İki Çatal Çam ağacını görmek, ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşatıyor.
NASIL GİDİLİR?
Çorum – Osmancık – Kargı Karayolunu takip ederek, Hacıhamza Beldesi'ni geçtikten sonra sola dönüp yaklaşık 12 km ilerlediğinizde Abdullah Yaylası’na kolayca ulaşabilirsiniz.
GÜVENLİ VE HUZURLU
Kargı Belediyesi, bu eşsiz doğal alanın korunması ve düzenli kullanımı için çeşitli çalışmalar yürütüyor. Yaylada görevli belediye personeli, yaylanın günlük temizliğiyle ilgilenirken, gelen ziyaretçilerin taleplerine ve ihtiyaçlarına yerinde yardımcı oluyor. Alanın bir bölümü daha düzenli ve kontrollü hale getirmek amacıyla çitlerle çevrilirken, bu alana giriş ücreti 100 TL olarak belirlendi.
BUNGALOV KONAKLAMA VE İHTİYAÇ ALANLARI
Alan içerisinde yer alan bungalov evlerin aktif kullanımı için projelendirme ve iyileştirme çalışmaları devam ediyor. Bölgeye gelen vatandaşlar için su ve tuvalet ihtiyaçlarını karşılayabilecek altyapı da hazır durumda. Doğanın tadını çıkarmak, temiz havayı solumak ve unutulmaz anılar biriktirmek isteyenler için Abdullah Yaylası en ideal rota.