Program kapsamında katılımcılar, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde temizlik, bakım ve onarım ile spor ve kültürel faaliyetlerin desteklenmesine yönelik işlerde görev alacak.
Başvurular 28 Eylül’de sona erecek
İUP için başvurular 24-28 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak. Başvurular İŞKUR e-Şube, İŞKUR Mobil, ALO 170 ve Çorum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü üzerinden gerçekleştirilebilecek.
Programa katılacak kişilerin belirlenmesi için 30 Eylül 2026 Çarşamba günü saat 09.30’da Çorum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde kura çekilecek.
Program 5 Ekim 2026 tarihinde başlayacak ve 30 Haziran 2027 tarihinde sona erecek.
En büyük kontenjan Çorum Merkez’e
Toplam 80 kişilik kontenjanın ilçelere göre dağılımı da açıklandı. Buna göre Çorum Merkez’de 46, Alaca’da 4, Bayat’ta 2, Boğazkale’de 1, Dodurga’da 2, İskilip’te 4, Kargı’da 2, Laçin’de 1, Mecitözü’nde 2, Oğuzlar’da 3, Ortaköy’de 2, Osmancık’ta 5, Sungurlu’da 5 ve Uğurludağ’da 1 kişi programa alınacak.
Çorum Merkez için kontenjanın 25’i erkek, 21’i kadın; Alaca ve İskilip’te ikişer erkek ve ikişer kadın; Osmancık’ta 2 erkek ve 3 kadın; Sungurlu’da ise 3 erkek ve 2 kadın olarak belirlendi.
Kimler başvurabilecek?
Programa başvuracakların İŞKUR’a kayıtlı olması, 18 yaşını tamamlaması ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekiyor.
Başvuru ve katılım şartları arasında ayrıca belirli sosyal güvenlik ve gelir kriterlerini taşımak, programı yürütecek kurum veya bağlı kuruluşlarında belirlenen süre içerisinde çalışmamış olmak ve başvuru tarihinde aktif iş gücü programları ile işsizlik sigortasından yararlanmıyor olmak gibi koşullar bulunuyor.
Aynı adreste yaşayanların toplam aylık kazançlarının da programda belirtilen gelir sınırını aşmaması gerekiyor.
Liste incelemenin ardından kesinleşecek
İŞKUR, katılımcı seçimiyle oluşturulacak listelerin ilk aşamada nihai liste olmayacağını bildirdi. Gerekli inceleme ve kontrol işlemlerinin ardından kesin katılımcı listesinin oluşturulacağı belirtildi.
Belirlenen şartları taşımadığı tespit edilen kişilerin başvuruları ise geçersiz sayılacak.




