Kategoriler

KARGI GAZETESİ

Devlet Başkanı Evghenia Gutul, gazetecilere içini döktü

Gagavuzya Devlet Başkanı Evghenia Gutul, KGK Küresel Medya Paneli’ne katılarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gutul, Moldova’da düşman gibi görüldüklerini söyledi.

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Küresel Medya Buluşması’nın 4’üncüsü, Türkiye ile 30’a yakın ülkeden Türk ve yabancı 150’ye yakın gazetecinin katılımıyla tamamlandı. KGK Küresel Medya Çalıştayı’na katılan ve dev organizasyonun onur konuğu olan Gagavuzya Devlet Başkanı Evghenia Gutul, ülkesiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

DİM: GAGAVUZYA İLE UZAKLIĞA ÜZÜLDÜK

Gutul’u takdim eden KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, “Gagavuzya Devlet Başkanı Sayın Evghenia Gutul hanımefendiye davetimizi kabul edip, geldikleri, bize onur verdikleri için çok teşekkür ediyorum. Türkçe konuşan, Türk toplumunun bir parçası olan Gagavuzya’yı hep uzaktan takip ediyorduk. Oraya gidip, Gagavuzya’yı görünce bu uzaklığa üzüldük. Sayın İsmail Bayazıt ile sayın başkanı davet edelim, dinleyelim diye düşündük. Biz de Türk medyası olarak Gagavuzya için ne yapabiliriz, nasıl katkı sağlayabiliriz, bu konuda bir yol haritası çizebiliriz diye düşündük” şeklinde konuştu. Başkan Gutul KGK panelinde içini döktü.

BAŞKAN GUTUL’DAN KGK’YA TEŞEKKÜR

Türkiye ve Alanya’da olduğu için çok mutlu olduğunu belirten Gutul, davetleri nedeniyle KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim ve yönetimine teşekkür etti.

Gagavuzya ile ilgili bilgiler veren Gutul, Moldova’da düşman gibi görüldüklerini, sorunlarının olduğunu ancak kendilerinin hem Moldova, hem de tüm dünya ülkeleriyle iyi diyalog ve barış istediklerini söyledi. Kardeş Türkiye’nin desteğini her zaman yanlarında hissettiklerini söyleyen Gutul, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la da görüşeceklerini belirtti.

Gutul ayrıca “23 Aralık 2024 tarihinde 30. kuruluş yıldönümümüzü kutluyoruz. Bu çok önemli bayramımıza hepinizi davet ediyoruz. Gagavuzya’da göreceksiniz ki; kültürümüz ve dilimiz birbirine çok yakın” dedi. Gutul, Küresel Başarı Ödülleri Töreni’nde ‘Küresel Diplomasi Ödülü’ aldı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
14 Kez Görüntülendi.
Kargı’da Geleceğin Sürücüleri Trafik Kurallarıyla Tanıştı
Güncel
7 Kez Görüntülendi.
Kargı'da Minik öğrencilere trafik eğitimi verildi
Yaşam
25 Kez Görüntülendi.
Köy muhtarı Fehmi Çetin Anneler Günü'nde annesini kaybetti
Güncel
22 Kez Görüntülendi.
Kargı’da Şehit Annelerine Anneler Günü Sürprizi
Güncel
11 Kez Görüntülendi.
İşletme Müdürleri Değerlendirme Toplantısı Kargı’da gerçekleştirildi
Güncel
12 Kez Görüntülendi.
Kargı'da miniklerden annelerine ‘Anneler Günü’ sürprizi
Güncel
46 Kez Görüntülendi.
Kargı'da fıstık çamı ormanları yüz güldürecek
Güncel
32 Kez Görüntülendi.
Kargı’da Hayvan Sağlığı ve Veterinerlik Uygulamaları Gözden Geçirildi
Güncel
53 Kez Görüntülendi.
Bayrama Kadar Hayvan Pazarı Yok! Çorum’da Şap Hastalığına Karşı Önlem
Güncel
177 Kez Görüntülendi.
Hamit Dereli: "Milletin hakkını, yine millete teslim edeceğiz"