Kategoriler

KARGI GAZETESİ

KGK’dan Tolga Şardan açıklaması

Gazeteci Tolga Şardan, tutuklandı. Tutuklama kararı sonrasında ise Küresel Gazeteciler Konseyi tarafından sosyal medyadan bir paylaşımda bulunuldu. Küresel Gazeteciler Konseyi tarafından yapılan paylaşımda, “Gözaltı işlemi de orantısızdır ve yöneltilen suçlama ceza hukuku açısından da tutuklamayı gerektirmemektedir” ifadeleri yer aldı.

Küresel Gazeteciler Konseyi tarafından sosyal medyada yapılan konuyla ilgili paylaşımda, “Gazeteciler, toplumun Anayasal haber alma hakkını yerine getirirler. Olaylara ayna tutarlar. Gerçekler bazen acıtabilir. Ancak, kamudan kaynaklanan gücün gazetecilere karşı hoyratça kullanıldığı izlenimi vicdanları yaralar.

Gazeteci Tolga Şardan’ın doğru olup olmadığı son dönemde yargı çevrelerinde ve kamuoyunda da tartışılan konularla ilgili yazısından sonra tutuklanması son derece üzücüdür. Meslek yaşamının önemli bir bölümünü adliye koridorlarında geçiren yerli ve milli olduğu herkesçe bilinen Gazeteci Şardan’ın davet üzerine adliyeye giderek ifade vereceği ve elindeki tüm belge ve bilgileri yargıyla paylaşacağı açıktır. Gözaltı işlemi de orantısızdır ve yöneltilen suçlama ceza hukuku açısından da tutuklamayı gerektirmemektedir. Şardan’ın bir önce serbest bırakılması ve yargının gazetecilerle ilgili kararlarında daha dikkatli olması, ayrıca ülkemizin uluslararası imajının da dikkate alınması en büyük beklentimizdir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadeleri yer aldı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
8 Kez Görüntülendi.
TÜDAV’dan Ege Denizi'nde Türkiye-Yunanistan iş birliği önerisi
Güncel
11 Kez Görüntülendi.
KGK’dan Ankara’da diplomasi turu
Spor
14 Kez Görüntülendi.
Dünya ve Avrupa Şampiyonu Ampute Futbol Milli Takımına destek ziyareti
Güncel
50 Kez Görüntülendi.
Eski hükümet caddesi yolunun yapımına başlandı
Güncel
86 Kez Görüntülendi.
Kargı Kaymakamı Aksoy hızlı başladı!
Güncel
33 Kez Görüntülendi.
Başkan Dereli’den Sokak hayvanları ile ilgili örnek davranış
Spor
22 Kez Görüntülendi.
19 Mayıs Haftası futbol müsabakasına yoğun ilgi
Güncel
15 Kez Görüntülendi.
Kargı’da 19 Mayıs etkinleri başladı
Güncel
11 Kez Görüntülendi.
Geleneksel Çocuk Oyunları Şenlikleri devam ediyor
Siyaset
17 Kez Görüntülendi.
Başkan Hamit Dereli, Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı’yı ziyaret etti