Kategoriler

KARGI GAZETESİ

Kargı'nın gizli cenneti: Abdullah Yaylası’nda doğa ile iç içe tatil

Çorum'un Kargı ilçesine bağlı Abdullah Yaylası, doğal güzellikleri, temiz havası ve geniş rekreasyon alanlarıyla ziyaretçilerini büyülüyor. Türkiye'nin doğal cennetlerinden biri olan Abdullah Yaylası, eşsiz manzarası, konaklama olanakları ve trekking parkuruyla doğa turizmi tutkunlarını cezbediyor.

Çorum'un en yüksek dağı olan Köse Dağı üzerinde yer alan Abdullah Yaylası, hem Çorum'a hem de Kargı ilçe merkezine ulaşımı kolay bir konumda bulunuyor. Yayla, tüm bu özellikleriyle doğaseverlerin yeni gözdesi haline geliyor.
Yaylada 22 yataklı konaklama ünitesi, 120 kişilik restoran ve 1000 kişilik piknik alanı bulunuyor. Bu olanaklar, ziyaretçilere doğanın kucağında huzurlu bir konaklama deneyimi sunuyor. Ayrıca yayla, 12 kilometre uzunluğundaki trekking ve atlı doğa turizmi parkuruyla da doğa sporlarına meraklı olanlara hitap ediyor.
Yaylanın güzergahında bulunan Otuz İki Çatal Çam isimli ağaç, bölgenin doğal simgelerinden biri. Yine güzergahta bulunan Oynar Yaylası'ndaki yangın gözetleme kulesi, manzara severler için kaçırılmayacak bir nokta.
Abdullah Yaylası, hem kamp yapmak hem de doğa yürüyüşleri için ideal bir nokta. Ana kamp alanında su olanakları mevcut ve buradan yayla çevresindeki çeşitli yerlere günübirlik yürüyüşler düzenlenebiliyor. Çorum'un doğal güzelliklerinden biri olan Abdullah Yaylası, tatilcilerin, doğa severlerin ve fotoğrafçıların yeni uğrak noktası olmaya aday. Bu doğal cenneti keşfetmek ve eşsiz manzaralarında unutulmaz anılar biriktirmek isteyenler, Abdullah Yaylası'nın kapılarını aralıyor. Yayla, kendine özgü bitki örtüsü, temiz ve bol suyu, konaklama olanakları ve trekking parkuruyla doğa turizmine yeni bir soluk getiriyor. 
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Eğitim
13 Kez Görüntülendi.
Kargı Cumhuriyet Ortaokulu’nda bağlama kursu başladı
Güncel
37 Kez Görüntülendi.
Kargı'da öğrenciler, insan hakları ve barış için tek yürek oldu
Güncel
34 Kez Görüntülendi.
Hamit Dereli: ‘Bilime ve gençliğe önem veriyoruz’
Siyaset
31 Kez Görüntülendi.
Gülhan Demiral: ‘Asla bahane üretmiyoruz, sözümüzü tutup çalışıyoruz’
Güncel
179 Kez Görüntülendi.
Metin Erişken Sevgi Evleri tamamlandı
Siyaset
32 Kez Görüntülendi.
AK Parti Kargı İlçe Başkanı Gülhan Demiral: ‘Şevkle yılmadan çalışmaya devam’
Güncel
49 Kez Görüntülendi.
Milletvekili Kaya, Kargı’da muhtarların taleplerini dinledi
Güncel
38 Kez Görüntülendi.
Kargı’da Boyabat Barajı Sahil Yolu yeniden düzenleniyor
Güncel
20 Kez Görüntülendi.
Kargı 125. Yıl Anaokulu’ndan Hayvanları Koruma Günü etkinliği
Sağlık
50 Kez Görüntülendi.
İYİ Parti Kargı İlçe Başkanı Numan Moral’ın sağlık durumu iyiye gidiyor