Kategoriler

KARGI GAZETESİ

Kargı’da yardım seferberliği: 10 yardım TIR’ı yola çıktı

Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık İlçesi olan ve 10 ili etkileyen depremler nedeniyle Türkiye genelinde olduğu gibi Çorum’un Kargı ilçesinde de yardımlar toplanarak bölgeye gönderiliyor.

Kargı Kapalı Spor Salonu’nda, görevlendirilen kamu personellerinin yanı sıra, gönüllü öğretmenler, din görevlileri ve vatandaşlar deprem bölgesine yardımların biran önce ulaşması için 24 saat boyunca aralıksız çalışıyor. Kargı kapalı spor salonunda ilçeden gelen tüm yardımlar yetkililer tarafından kategorilerine göre ayrılıp paketlenerek TIR’lara yükleniyor.


Kargı Kaymakamlığı Yardım Toplama Koordinatörü Kazım Karabıyık, felaketin yaşandığı ilk günden bugüne kadar 8 insani yardım TIR’ının deprem bölgesine gönderildiğini söyledi. Karabıyık, “Depremin olduğu günden itibaren Kaymakamlığımızca ve gönüllülerimizce başlatılan yardım kampanyası Kapalı Spor Salonunda devam etmektedir. Öncelikle deprem bölgesiyle yapılan görüşmeler sonucunda, bölgede ihtiyaç bulunan malzemelerin tespiti yapılarak, öncelik o malzemeler olmak kaydıyla yardımları kabul ediyoruz. Toplanan yardımların tasnifi yapılıyor. Kolilerin içine adet ve muhteviyatları yazılarak sevkiyatları yapılıyor.

Bugüne kadar ilçemizden 10 adet insani yardım malzemesi taşıyan yardım TIR’ını il koordinatörlüğüne gönderdik. Oradan da ilgili yerlere teslim edilmek üzere TIR’larımız yola çıktılar. Hali hazırda yardım kampanyamız devam ediyor. Tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya devam ediyoruz’’ dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
11 Kez Görüntülendi.
Üretim ve Standardizasyon tatbikatı yapıldı
Güncel
11 Kez Görüntülendi.
Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına dikkat!
Sağlık
19 Kez Görüntülendi.
Fıtıkların çeşitleri neler? En sık hangileri görülüyor?
Siyaset
40 Kez Görüntülendi.
Milletvekili Tahtasız, Dereli ve Dümenci’yi mecliste ağırladı
Güncel
15 Kez Görüntülendi.
Dereli: 1 Mayıs dayanışmanın, mücadelenin, kardeşliğin günüdür
Güncel
144 Kez Görüntülendi.
Kargı’nın köylerinde yağmur duasına çıkıldı
Sağlık
22 Kez Görüntülendi.
Gökhan Bilgili: ‘Hasta-çalışan ilişkisinde en önemli etken doğru iletişim kurulması’
Güncel
50 Kez Görüntülendi.
“Bu Sahne Aynı Biz”sahnelendi
Güncel
76 Kez Görüntülendi.
Kargı Belediyesi tabelasını yeniledi: T.C. ibaresi eklendi
Güncel
76 Kez Görüntülendi.
Ekrem Keçeli’den dev sanayi iş yerleri projesi