Kategoriler

KARGI GAZETESİ

Kırkdilim virajları tarih oluyor

AK Parti Çorum Milletvekili Av. Oğuzhan Kaya, 2,5 milyarlık Çorum tarihinin tek kalemde yapılabilen en büyük yatırımlardan bir tanesi olan Kırkdilim Tünelleri hakkında bilgiler verdi.

A Haber’in canlı yayın konuğu olan ve A Haber Muhabiri Murat Onur’un sorularını yanıtlayan Milletvekili Av. Kaya, yapılan hummalı çalışmalar ile birlikte 2023 yılı Haziran ayında seçimlerden önce Kırkdilim tünellerini hizmete açmayı planladıklarının altını çizdi.

Kırkdilim tünellerinin hizmete girmesi ile birlikte hem ölümlü kazaların önüne geçileceğini hem de Çorum sanayisinin İstanbul ve kuzeye limanlara ulaşmasının kolaylaşacağını ifade eden Milletvekili Av. Oğuzhan Kaya, tünellerdeki son çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:

“Kırkdilim adından da anlaşılacağı üzere 40 tane virajdan oluşan 10,5 kilometrelik bir yok. Bu yolu 8.2 kilometrelik tünellerle açıyoruz. Hem sağlı hem sollu iki geliş gidişle 3 tünelle açıyoruz. Bu yolu vatandaşlarımız için en kolay şekilde geçilecek hale getiriyoruz. 3 tünelden oluyor.

T3 tüneli burada kazı destek ve betonlama çalışmaları yüzde 100 tamamlandı, Ortada T2 tüneli var, burası da kazı ve betonlama çalışmaları bitti betonlama çalışmaları yüzde 80’e geldi. T1 dediğimiz Çorum’a en yakın olan tünel ise burada da sağ tüpte Aralık ayı gibi ışık görüldü yapacağız sol tüpte açıldı. Asfaltlama çalışmaları Aralık-Ocak ayı gibi başlayacak. 2023’te de ışıklandırmaları ve üst yapıları ile hizmete sunacağız.

Devletimizin Ulaştırma Bakanlığı’nın Çorum’da yaklaşık 9 milyarlık yatırım var burası da onlardan bir tanesidir. 2,5 milyarlık bir yatırım. Çorum tarihinin tek kalemde yapılabilen en büyük yatırımlardan bir tanesidir. Başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Ulaştırma Bakanımıza, Karayollarımıza emeği geçenlere şükranlarımızı sunuyoruz. Cumhurbaşkanımızın sayesinde vatandaşlarımız her alanda olduğu gibi ulaşımda da kaliteyi konforu yaşıyorlar.

Burası kuzey aksını güney aksına bağlayan her ne kadar Çorum’u beş ilçeye bağlayan bir yol gibi görünse de Kastamonu’dan Sinop’a, Samsun’dan Amasya’ya diğer illeri de ilçeleri de kuzeye limanlara limanlardan güneylere Mersin’e Ankara’ya bağlayan bir yol. Gerçekten trafiği rahatlatacak her şeyden önemlisi vatandaşlarımızın hayatını kaybetmesini önleyecek bir yatırım. Bu yolun yapılması ile birlikte hem Çorum sanayisinin İstanbul ve kuzeye limanlara ulaşması kolaylaşmış olacak.

2023’te seçimlerden önce bu tünelleri açmayı planlıyoruz. Taş yapı firması da çok hızlı çalışıyor gece gündüz demeden onlara da teşekkür ediyoruz. İnşallah biz 2023 Haziran’da burayı açılacak hale getirmek için elimizden geldiği gayreti gösteriyoruz. Burada da Cumhurbaşkanımızın ve Ulaştırma Bakanımızın bize verdiği destek çok önemli.”

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Yaşam
21 Kez Görüntülendi.
Aynur ve Mustafa Can Cunedioğlu çiftinin nikahını Başkan Dereli kıydı
Güncel
13 Kez Görüntülendi.
Kaymakam Akman, öğretmenlerle buluştu
Eğitim
29 Kez Görüntülendi.
Kargı İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Peker'den okullara “Öğretmenler Günü” ziyareti
Flaş Haber
54 Kez Görüntülendi.
Elektrikle balık avına suçüstü: Malzemelere el konuldu, balıklar geri salındı
Eğitim
50 Kez Görüntülendi.
Murat Peker:  “Öğretmenlik bir harfin kırk yıllık ağırlığını taşımaktır”
Eğitim
67 Kez Görüntülendi.
24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Kargı'da anma programı düzenlendi
Eğitim
24 Kez Görüntülendi.
Cumhuriyet Yatılı Bölge Ortaokulu'nda DYK denetimi yapıldı
Güncel
40 Kez Görüntülendi.
Kargı'da Öğretmenler Günü törenle kutlandı
Güncel
45 Kez Görüntülendi.
Kargı Belediyesi'nden Öğretmenler Günü’ne Özel Kutlama programı
Eğitim
18 Kez Görüntülendi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Peker, 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladı