Kategoriler

KARGI GAZETESİ

Öğrenciler renklerle daha etkili öğrenecek

Kargı Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından geliştirilen proje ile öğrenciler İngilizce kelimeleri renklerle daha kolay ve etkili bir biçimde öğrenebilecek.

Mevcut eğitim sisteminde öğrenciler, kolay öğrenmenin etkili yollarını kullanmak yerine klasik, basit ve kalıcı olmayan çalışma yöntemlerini kullanmayı tercih ediyor. Bu konuda çalışmalar yapan Kargı Çok Programlı Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Merve Karadut öğrencilerin daha kolay ve etkili şekilde İngilizce kelimeleri öğrenebilmesi için e Twinning projeleri kapsamında ‘Learning words with colours’ (kelimeleri renklerle öğrenme) projesini geliştirdi.
 Projeye Kargı Çok Programlı Anadolu Lisesi’nden 1 öğretmen ve 10 öğrencinin yanı sıra, Türkiye’den 9, Polonya’dan 4 ve Arnavutluk’tan 1 öğretmen olmak üzere 14 okul ve toplam 100 öğrenci katılıyor.
 Çalışma hakkında bilgiler veren Proje Öğretmeni Merve Karadut projenin amacını şöyle anlattı, ‘’Öğrenciler yabancı dil öğrenmek için kelime çalışırken, genellikle kelimeleri yüksek sesle veya sessizce tekrar ederek ezbere çalışırlar. Bu nedenle öğrenci  çok kelime ezberlediğinden hafızasını yorar ve bu kelimeler birkaç dakika içinde unutulur. Sonuç olarak kelime öğrenmede başarısız sonuçlar ortaya çıkar’’ dedi.

DAHA KALICI BİR ÖĞRENME YÖNTEMİ

Renklerle etkili öğrenme yöntemiyle öğrencilerin eğlenerek daha kalıcı öğrenebileceklerini belirten Karadut, ‘’Öğrenciler etkili kelime öğrenme yöntemlerini öğrendikleri sürece bu başarısızlık ortadan kalkacak ve eğlenerek öğreneceklerdir. ‘Renklerle Kelimeleri Öğrenme’ isimli projemiz sayesinde hem öğrencilerimiz hem kendilerini keşfediyor hem de yaratıcılıklarını geliştiriyorlar. Öğrenciler ayrıca teknolojiyi kullanarak (web.2 araçları ile)  somut malzemeler tasarlayacaklar ve ortaya eğlenceli ürünler çıkararak eğlenerek kalıcı kelime öğrenmesi sağlanacaktır. Öğrenciler  web 2 araçlarını kullanarak kelimeleri daha iyi tanımlayabilecekler ve günlük yaşamda daha rahat bir şekilde kullanabileceklerdir. Öğrenciler sadece web 2 araçlarını kullanmakla kalmayacak, aynı zamanda somut materyaller tasarlayacak ve web 2 araçlarını kullanarak  daha iyi ve akılda kalıcı kelime hazinesi oluşturacaklardır. Öğrenciler kendi sanal tasarımlarında renkleri kullanarak kelimelerin anlamlarını bulabileceklerdir. Öğrenciler gerek sanal gerekse somut oyunlar sayesinde eğlenerek öğreneceklerdir. Öğrenciler teknoloji ve materyalleri kullanarak kendi hayatlarına ilişkin tanıdık sözcük ve ifadeleri tespit edebilecek ve günlük hayatlarında da bu sözcükleri kullanabileceklerdir.Teknoloji, öğrenme yöntem ve teknikleri sayesinde etkili ve kalıcı öğrenme sağlanacaktır.Öğrenciler kelime teknikleri sayesinde eğlenirken öğreneceklerdir.
 Teknoloji ve öğrenme yöntemleri teknikleri kullanılarak kültürel etkileşim ve dil öğrenimi gerçekleştirilecektir. Çalışmalarımızın sonucunda ise öğrenciler hem kendi bilgisayar becerilerini geliştirecekler hem de kalıcı öğrenmeler elde edeceklerdir’’ şeklinde konuştu. 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
1 Kez Görüntülendi.
Kargı’da fırınlara sıkı denetim
Flaş Haber
83 Kez Görüntülendi.
Kargı'da refüje çarpan otomobildeki 5 kişi yaralandı
Eğitim
77 Kez Görüntülendi.
Kargı’dan Osmancık’a eğitim ziyareti
Güncel
63 Kez Görüntülendi.
Nevzat Kuzu: İhalesi onaylanan Kavakçayı Göleti 4 yıldır neden yapılmıyor?
Siyaset
37 Kez Görüntülendi.
Gülhan Demiral: Sağlığa yatırım hayat kalitesini artırmaktadır
Siyaset
39 Kez Görüntülendi.
CHP’den Kargı’daki esnaf temsilcilerine ziyaret
Güncel
29 Kez Görüntülendi.
CHP heyetinden Başkan Dereli'ye ziyaret
Güncel
16 Kez Görüntülendi.
Milletvekili Tahtasız: Kargı’da esnaf krediye ulaşamıyor
Siyaset
43 Kez Görüntülendi.
Anahtar Parti Kargı İlçe Başkanlığı'ndan yönetim kurulu toplantısı
Sağlık
61 Kez Görüntülendi.
Kargı’da sağlık hizmeti güçleniyor: 2 yeni hekim atandı