Kategoriler

KARGI GAZETESİ

Başkan Şen: ‘Cumhuriyet YBO  yeniden yapılsın’

Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, İl Koordinasyon toplantısında ilçedeki bazı okulların yık yap kapsamına girmesini isteyerek gerekirse belediye olarak maddi destek vereceklerini söyledi.

Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, Çorum’da en son 8 okulun güçlendirilmeden Yık Yap Projesine geçildiğini hatırlatarak, ‘’Kargımızdaki Cumhuriyet Yatılı Bölge Okulumuzda gerçekten çok eski. Öğrencilerimizin daha iyi koşullarda eğitim alması ve öğretmenlerimizin daha iyi eğitim verebilmesi için güçlendirme yerine Yık Yap projesi kapsamına alınmasının daha mantıklı olacağını düşünmekteyiz. Bu konuda tadilat bedeli ile yeniden yapılma bedeli arasındaki fiyat farkını biz belediye olarak üstlenmeye hazırız dedi.
Bunun üzerine İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Kodek ise maliyetin karşılanmasına gerek olmadığını, kaynak sorununun bulunmadığı belirterek, ‘’Bu konuda karar mercii Milli Eğitim Bakanlığımızdır, biz sayın valimizin talimatlarıyla gerekli incelemeleri yaparak rapor tutuyoruz. Bu raporlar Bakanlığımızın ilgili birimlerine gönderiyoruz. Biz gerekli girişimlerde bulunacağız’’ dedi.
İlçede özellikle Cumhuriyet Yatılı Bölge Okulu ve Kargı Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi'nin binasının eski olduğu ve yenilenmesinin artık zorunluluk haline geldiği biliniyor.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Kargı
22 Kez Görüntülendi.
Nevzat Kuzu’dan Gazeteciler Günü’nde Anlamlı Ziyaret
Güncel
43 Kez Görüntülendi.
Başkan Dereli Gazeteciler Günü’nü kutladı
Güncel
53 Kez Görüntülendi.
Kargı’da aileler okuma halkasında buluştu
Güncel
124 Kez Görüntülendi.
Kargı’daki tehlikeli köprü yenilendi
Eğitim
54 Kez Görüntülendi.
Öğrenciler pirinç ayıklayarak öğrenmenin keyfini yaşadı
Güncel
115 Kez Görüntülendi.
Kargı’da kaçak avcılığa fotokapan takibi
Siyaset
96 Kez Görüntülendi.
Kargı’daki orman köylüsünün sesi TBMM’de
Siyaset
87 Kez Görüntülendi.
AK Parti Kargı’da sahaya güçlü mesaj verdi
Eğitim
63 Kez Görüntülendi.
Kargı’da “Ailemle Sahnedeyim” etkinliği büyük ilgi gördü
Eğitim
46 Kez Görüntülendi.
Minik eller geri dönüşümü sanata dönüştürdü