Kategoriler

KARGI GAZETESİ

'Kırkdilim Tünelleri heyelan nedeni ile 2022'ye kaldı

Karayolları 7. Bölge Müdürü Rifat Silov, Kırkdilim tünellerindeki çalışmaların bir sene daha devam edeceğinin bilgisini verdi.

Karadeniz Bölgesi’ni İç Anadolu’ya bağlayan en önemli güzergahlar arasındaki Çorum‘da yaklaşık 675 Milyon TL yatırımla inşa edilen Kırkdilim Tünelleri’nde T2 ve T3 tünellerinde kazının tamamlandığı, T1 tünelinde ise yıl sonuna kadar tamamlanmasının planlandığı bildirildi.

Karayolları 7. Bölge Müdürü Rifat Silov, Kırkdilim’de yürütülen çalışmalar hakkında Çorum İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda bilgi verdi.

Kırkdilim mevkisindeki yol ve tünel çalışmalarının devam ettiğini anlatan Silov, projenin Osmancık-Çorum karayolundaki 8,6 kilometrelik alanı kapsadığını söyledi.

Proje kapsamında 4 bin 99 metre uzunluğunda 3 çift tüp tünel yapılacağını belirten Silov, “Bu tünellerden T3 tüneli kazı destek ve nihai beton işlerinin yüzde 100’ü tamamlandı. T2 tünelinde kazı çalışmaları yüzde 100 tamamlandı, beton imalatları yüzde 75 seviyesinde. T1 tünelinde ise kazı çalışmalarını yıl sonuna kadar tamamlayacağız, inşallah ışık görünecek.” dedi.

Silov, T1 tüneli çıkışında heyelan meydana geldiğini aktararak, “Şev desteklemesi yapıldığı halde heyelan oluştu. Şu anda hem genel müdürlüğümüz hem bölge müdürlüğümüz çalışma yapıyor. Daha sonra belki sondaj çalışması yapılacak. Orada hareketi önceden gördüğümüz için tedbir almıştık, sıkıntı olmadan orayı çözeceğiz. Heyelan, tüneldeki çalışmaları etkilemeyecek.” diye konuştu.

Bölgedeki heyelandan ötürü Kırkdilim’in henüz trafiğe açılamayacağına dikkati çeken Silov, “Heyelanla ilgili jeoteknik raporlar hazırlanıyor. T1’in kazı desteği bittikten sonra nihai beton işleri var. Heyelan da var. Sanırım çalışmalar bir yıl daha sürecek. İnşallah 2022’nin sonuna doğru tamamlamayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
1 Kez Görüntülendi.
Kargı’da fırınlara sıkı denetim
Flaş Haber
104 Kez Görüntülendi.
Kargı'da refüje çarpan otomobildeki 5 kişi yaralandı
Eğitim
80 Kez Görüntülendi.
Kargı’dan Osmancık’a eğitim ziyareti
Güncel
64 Kez Görüntülendi.
Nevzat Kuzu: İhalesi onaylanan Kavakçayı Göleti 4 yıldır neden yapılmıyor?
Siyaset
40 Kez Görüntülendi.
Gülhan Demiral: Sağlığa yatırım hayat kalitesini artırmaktadır
Siyaset
42 Kez Görüntülendi.
CHP’den Kargı’daki esnaf temsilcilerine ziyaret
Güncel
29 Kez Görüntülendi.
CHP heyetinden Başkan Dereli'ye ziyaret
Güncel
16 Kez Görüntülendi.
Milletvekili Tahtasız: Kargı’da esnaf krediye ulaşamıyor
Siyaset
44 Kez Görüntülendi.
Anahtar Parti Kargı İlçe Başkanlığı'ndan yönetim kurulu toplantısı
Sağlık
61 Kez Görüntülendi.
Kargı’da sağlık hizmeti güçleniyor: 2 yeni hekim atandı