Kategoriler

KARGI GAZETESİ

'Kırkdilim Tünelleri heyelan nedeni ile 2022'ye kaldı

Karayolları 7. Bölge Müdürü Rifat Silov, Kırkdilim tünellerindeki çalışmaların bir sene daha devam edeceğinin bilgisini verdi.

Karadeniz Bölgesi’ni İç Anadolu’ya bağlayan en önemli güzergahlar arasındaki Çorum‘da yaklaşık 675 Milyon TL yatırımla inşa edilen Kırkdilim Tünelleri’nde T2 ve T3 tünellerinde kazının tamamlandığı, T1 tünelinde ise yıl sonuna kadar tamamlanmasının planlandığı bildirildi.

Karayolları 7. Bölge Müdürü Rifat Silov, Kırkdilim’de yürütülen çalışmalar hakkında Çorum İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda bilgi verdi.

Kırkdilim mevkisindeki yol ve tünel çalışmalarının devam ettiğini anlatan Silov, projenin Osmancık-Çorum karayolundaki 8,6 kilometrelik alanı kapsadığını söyledi.

Proje kapsamında 4 bin 99 metre uzunluğunda 3 çift tüp tünel yapılacağını belirten Silov, “Bu tünellerden T3 tüneli kazı destek ve nihai beton işlerinin yüzde 100’ü tamamlandı. T2 tünelinde kazı çalışmaları yüzde 100 tamamlandı, beton imalatları yüzde 75 seviyesinde. T1 tünelinde ise kazı çalışmalarını yıl sonuna kadar tamamlayacağız, inşallah ışık görünecek.” dedi.

Silov, T1 tüneli çıkışında heyelan meydana geldiğini aktararak, “Şev desteklemesi yapıldığı halde heyelan oluştu. Şu anda hem genel müdürlüğümüz hem bölge müdürlüğümüz çalışma yapıyor. Daha sonra belki sondaj çalışması yapılacak. Orada hareketi önceden gördüğümüz için tedbir almıştık, sıkıntı olmadan orayı çözeceğiz. Heyelan, tüneldeki çalışmaları etkilemeyecek.” diye konuştu.

Bölgedeki heyelandan ötürü Kırkdilim’in henüz trafiğe açılamayacağına dikkati çeken Silov, “Heyelanla ilgili jeoteknik raporlar hazırlanıyor. T1’in kazı desteği bittikten sonra nihai beton işleri var. Heyelan da var. Sanırım çalışmalar bir yıl daha sürecek. İnşallah 2022’nin sonuna doğru tamamlamayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Yaşam
21 Kez Görüntülendi.
Aynur ve Mustafa Can Cunedioğlu çiftinin nikahını Başkan Dereli kıydı
Güncel
13 Kez Görüntülendi.
Kaymakam Akman, öğretmenlerle buluştu
Eğitim
29 Kez Görüntülendi.
Kargı İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Peker'den okullara “Öğretmenler Günü” ziyareti
Flaş Haber
54 Kez Görüntülendi.
Elektrikle balık avına suçüstü: Malzemelere el konuldu, balıklar geri salındı
Eğitim
50 Kez Görüntülendi.
Murat Peker:  “Öğretmenlik bir harfin kırk yıllık ağırlığını taşımaktır”
Eğitim
67 Kez Görüntülendi.
24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Kargı'da anma programı düzenlendi
Eğitim
24 Kez Görüntülendi.
Cumhuriyet Yatılı Bölge Ortaokulu'nda DYK denetimi yapıldı
Güncel
40 Kez Görüntülendi.
Kargı'da Öğretmenler Günü törenle kutlandı
Güncel
45 Kez Görüntülendi.
Kargı Belediyesi'nden Öğretmenler Günü’ne Özel Kutlama programı
Eğitim
18 Kez Görüntülendi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Peker, 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladı