Kategoriler

KARGI GAZETESİ

MHP’den Kargı’nın yöresel yemeğine patent girişimi

Kargı’nın meşhur yemeği olan soğan galesi için proje hazırlayan MHP Kargı İlçe Başkanlığı, hazırladığı projeyi Kaymakamlığa sundu.

Kargı’nın tarihi lezzetlerini ilçe adına tescilletmek için çalışma başlattıklarını kaydeden MHP Kargı İlçe Başkanı Murat Soruk, hazırladıkları projeyi Kargı Kaymakamlığı’na sunduklarını belirtti.

Konuyla ilgili açıklama yapan MHP Kargı İlçe Başkanı Murat Soruk, "Kargı’mızın benzersiz tarihi lezzeti ‘Soğan Gallesi’ ve diğer yöresel lezzetlerimizin patent alma çalışmalarını başlattık. Kargı Kaymakamlığımıza konuyla ilgili projemizi sunduk. Kargı soğan gallesinin patentinin alınması konusunda ve diğer yöresel ürünler içinde gerekli araştırmalara başlanıyor.

Pirincimizin Kargı pirinci olarak anılmaması zaten Kargılı hemşerilerimizi üzerken birde üzerine Boyabat’ın kebap patentini alması, İskilip’in keşkeğin patentini alması da bu işin tuzu biberi oldu. Milliyetçi Hareket Partisi Kargı İlçe Teşkilatı olarak, Kargı’mızın kültürel tarihine gereken değerin verilmesi konusunu kendimize görev edindik ve bu gayede tarihi yöresel değerlerimize sahip çıkmanın elzem olduğu yönünde karara vardık. En yakın zamanda patent başvurusu yapılan diğer ürünler gibi tartışmaya açık olmaksızın tamamıyla Kargı’mıza ait olan soğan gallesi ve diğer ürünlerimizin tescilini alıp Kargı’mıza kazandıracağız. Kargı’mız için çalışmaktan her daim onur ve gurur duyuyoruz’’ dedi. 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
38 Kez Görüntülendi.
Kargı’nın köylerinde yağmur duasına çıkıldı
Sağlık
9 Kez Görüntülendi.
Gökhan Bilgili: ‘Hasta-çalışan ilişkisinde en önemli etken doğru iletişim kurulması’
Güncel
21 Kez Görüntülendi.
“Bu Sahne Aynı Biz”sahnelendi
Güncel
37 Kez Görüntülendi.
Kargı Belediyesi tabelasını yeniledi: T.C. ibaresi eklendi
Güncel
45 Kez Görüntülendi.
Ekrem Keçeli’den dev sanayi iş yerleri projesi
Güncel
45 Kez Görüntülendi.
Kargı Kaymakamı Taha Soydaş’a veda
Güncel
19 Kez Görüntülendi.
Kargı Köylere Hizmet Götürme Birliği meclis üyeleri seçildi
Siyaset
11 Kez Görüntülendi.
Milletvekili Tahtasız: Yol ve internet sorunun takipçisi olacağız
Güncel
8 Kez Görüntülendi.
Başhekim ve Hastane Müdüründen gazetemize ziyaret
Güncel
14 Kez Görüntülendi.
Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri belirlendi