KARGI GAZETESİ
Köye ev yapma süresi uzatıldı: Çorum#039;da 3 bin kişi faydalanacak

Köye ev yapma süresi uzatıldı: Çorum'da 3 bin kişi faydalanacak

Milletvekili Oğuzhan Kaya, kanun değişikliğinden Çorum’da da yaklaşık 3 bin kişinin faydalanacağını açıkladı

AK Parti Çorum Milletvekili Av. Oğuzhan Kaya, köylerde ihtiyaç sahiplerine tahsis edilen arsalara ev yapma süresinin 4 yıl uzatıldığını açıkladı.

Milletvekili Kaya, köylerde yaşam kalitesinin artırılmasına yönelik olarak AK Parti iktidarında çok önemli hizmetlerin ve yeniliklerin getirildiğini hatırlattı. Su, kanalizasyon, kilit taşı hizmetleriyle köylerde insanların yaşamlarının kolaylaştırıldığını anlatan Milletvekili Kaya, ayrıca köylerden göçün önlenmesi veya köye geri dönüşün teşvik edilmesi için de hazine arazilerine yeni konutların yapılması için tahsisinin de gerçekleştirildiğini vurguladı.

Köyde ikamet eden ve köy nüfusuna kayıtlı olup evi bulunmayan ihtiyaç sahiplerine verilen arsalara ev yapmaları için verilen sürenin 31 Aralık 2020 tarihinde sona ereceğini hatırlatan Kaya, hak sahiplerinden verilen arsalara süresinde ev yapmayanların arsalarını hazineye geri iade edeceklerini ifade etti.

Her zaman milleti için varolan ve milletinin istediğini ve dediğini yapan AK Parti’nin gelen talepler üzerine arsa sahiplerini mağdur etmemek için bir karar aldığını bildiren milletvekili Kaya, Köy Kanununda yapılan değişiklikle birlikte arsa sahiplerine ev yapmaları için verilen sürenin 31 Aralık 2024’e kadar uzatıldığını açıkladı.

Kaya, bu düzenlemeden Çorum merkez ve ilçelerinde 2 bin 894 hak sahibinin faydalandığını da sözlerine ekledi.

Yorumlar
user

Daha Fazla Haber
Güncel
52 Kez Görüntülendi.
Kargı'da bayramlaşma 2'nci gün: Tüm halk davetli
Güncel
26 Kez Görüntülendi.
Hamit Dereli’den bayram mesajı: “Sevgi, kardeşlik ve paylaşmanın en güzel vakti”
Güncel
18 Kez Görüntülendi.
Kargı’da bayram namazı, saat 05.45’te kılınacak: Sakal-ı Şerif ziyarete açılıyor
Siyaset
44 Kez Görüntülendi.
İl Danışma Meclisi’ne Kargı’dan yoğun katılım
Güncel
37 Kez Görüntülendi.
Kargı Devlet Hastanesi’nde ultrason cihazı hizmete sunuldu
Yaşam
81 Kez Görüntülendi.
Celalettin Işık hayatını kaybetti
Güncel
21 Kez Görüntülendi.
Kargı Ülkü Ocakları’ndan bayramda birlik ve kardeşlik vurgusu
Güncel
41 Kez Görüntülendi.
Kemal Dümenci: ‘Konteyner çok mühim, hele de 50 konteyner’
Eğitim
83 Kez Görüntülendi.
Kargı İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Peker’e Osmancık’tan anlamlı destek
Eğitim
39 Kez Görüntülendi.
Anahtar Parti’den Milli Eğitim Müdürü Murat Peker’e hayırlı olsun ziyareti