Kargı güreşlerinde 'Kazım Hoca' farkı
banner110

Kargı Panayırının en büyük etkinliği olan güreş müsabakalarını bu yıl da Kargılı güreş antrenörü Kazım Karabıyık organize etti.

Sorunsuz şekilde tamamlanan güreşlere ilgi de oldukça yüksekti.

İlk olarak 2015 yılında yapılan panayırda Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, güreşlerde farklı bir uygulamaya giderek, panayırın en büyük etkinliği olan güreşleri geçmiş yılların aksine, uzun yıllardan beri organize eden organizatörlere değil, Kargılı güreş antrenörü Kazım Karabıyık’ın organize etmesini istemişti.

Kargı’da uzun yıllar güreş antrenörlüğü yapan Karabıyık, Kargı Kaymakamlığı bünyesinde Halk Eğitim Merkezi desteği ile açmış olduğu kurslarda yetiştirdiği öğrencileriyle son yıllarda büyük müsabakalardan güzel derecelerle dönerek adını duyurmuştu. Karabıyık, son olarak dünyaca ünlü Kırkpınar güreşlerine uzun yıllardan sonra ilçeden ilk kez 6 öğrencisiyle katılarak çeşitli dallarda büyük başarılara imza atmıştı. Belediye Başkanı Şen, bu başarıları karşılıksız bırakmayarak güreşlerin organizasyonunu Karabıyık’a verdi.

Büyük bir organizasyon olan güreş müsabakalarında bu yıl toplam 14 ayrı kategoride 241 güreşçi yarıştı ve tahmini rakamlara göre Kargı güreşlerini yaklaşık 4 bin 500 kişi izledi. Yaklaşık 4 ay öncesinden çalışmalar başlayan Kazım Karabıyık, böylesine büyük bir organizasyonu üçüncü kez sorunsuz bir şekilde tamamlayarak yine büyük bir sınav verdi.

Organizasyona en iyi şekilde hazırlandıklarını belirten Kazım Karabıyık, ''Kargı Belediye Başkanımız Zeki Şen'in ilk olarak 2015 panayırında uygun görmesiyle ilk defa güreş organizasyonu organize etmiştim. Bu yıl üçüncü kez bu görevi yine bana uygun gördüler. Ben de ekibimle elimden geldiğince güzel bir müsabaka organize etmeye çalıştım ve çok şükür sorunsuz bir şekilde tamamladık. Türkiye'nin en ünlü güreşçileri Kargı panayırında, çayırda güreşerek izleyenlere güzel maçlar sundular. Aylar öncesinden tüm güreşçilerimizle tek tek görüşerek, sorunsuz ve geniş katılımlı bir organizasyon sunmaya çalıştık, umarım güreş severlerimizde memnun kalmışlardır'' dedi.

Bu yılki güreşlerde 22 başpehlivan, 20 başaltı, 22 büyük orta olmak üzere toplam 370 sporcu yer aldı. (Ozan Acar)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.