Golaz Köyleri'nden kitlesel katılım
banner110

Merkezi İstanbul'da bulunan ve geçtiğimiz günlerde platform çatısı altında bir araya gelen Golaz Köylüleri, Kargı Panayırı'na kitlesel katılım sağladı.

Golaz Köylüleri Birliği Platformu Başkanı Metin Akkuş, platforma üye köy derneklerinin başkanları ile birlikte 100 kişilik bir grup Kargı Panayırı'na çıkarma yaptı.

Kargı'da düzenlenen etkinliklere katılan Golaz ailesi, ayrıca panayırın son günü yapılan güreş müsabakalarına damgasını vurarak "Güreş Ağası" çıkarttı.

Açık artırmayı kazanarak 36 bin lira ile Kargı Panayırının 2018 yılı güreş ağası seçilen Çobankaya Köyü Muhtarı ve Golaz İnşaat Sahibi Hüseyin Topçu'nun Golaz Köyleri Birliği Platformu ailesinden olduğu öğrenildi.

Hüseyin Topçu'yu omuzlarına alarak saha etrafında gezdiren platform üyeleri, ayrıca davul-zurna eşliğinde çiftetelli oynayarak sevinç gösterilerinde bulundu.

Resmi olarak 6 Haziran 2017 tarihinde kurulan Golaz Platformu, 22 Ekim 2017 tarihinde İstanbul'da ofis açmıştı.

İstanbul'da yaşayan Kargı Golaz Köylerine mensup; Alioğlu, Çobankaya, Çobanlar, Koyunkıran, Tepearkası, Karaosmanlı ve Çalköy olmak üzere toplam 7 köy, platform çatısı altında güçbirliği yapmıştı. Platforma üye olan köylerin sayısının artacağı bilgisi verildi.

Platform Başkanı, aynı zamanda Karaosmanlı Köyü Dernek Başkanı Metin Akkuş, Çobankaya Köyü Dernek Başkanı Şaban Zorluca, Çobanlar Köyü Dernek Başkanı Behsim Karaboğa, Koyunkıran Köyü Dernek Başkanı Adem Genç, Tepearkası Köyü Dernek Başkanı Selami Topçu, Alioğlu Köyü Dernek Başkanı Hasan Kaçmaz başta olmak üzere yaklaşık 100 kişilik bir grup Kargı Panayırı güreş müsabakalarında yerini aldı. Golazlılar ayrıca dev pankartlar açarak varlıklarını gösterdi.

Platform Başkanı Metin Akkuş ve diğer yöneticiler, müsabakalarda dereceye giren güreşçilerin madalyalarını da taktı.

Güreş müsabakaları sırasında Platform Başkanı Metin Akkuş, Kargı Gazetesi İmtiyaz Sahibi Hacı Odabaş ile de tanışma ve istişare yapma fırsatı buldu. (Selma Çetindere)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.