Kategoriler

KARGI GAZETESİ

Nevzat Kuzu’dan sert çıkış: Emniyet Teşkilatı ayakta kalamaz hale geldi

Anahtar Parti Kargı İlçe Başkanı Nevzat Kuzu, emniyet teşkilatının yaşadığı sorunlara dikkat çekerek sert açıklamalarda bulundu.

Kuzu, emniyet mensuplarının ağır çalışma koşulları, ekonomik yetersizlikler ve mesleki itibarsızlaştırma nedeniyle ciddi bir yıpranma süreci yaşadığını ifade etti.

Emniyet teşkilatını “kardeşimiz” olarak gördüklerini vurgulayan Kuzu, “Devleti herkes sever, biz biraz daha fazla severiz. Bayrağı herkes sever, biz ömrümüzü bayrağa kurban eden bir mesuliyet hattında mücadele ediyoruz. Bu nedenle emniyet teşkilatını kendimizden ayrı görmüyor, onlarla omuz omuza olduğumuzu düşünüyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi de dahil olmak üzere mevcut yönetim mekanizmasının en çok emniyet teşkilatını yorduğunu savunan Kuzu, polislerin mesai saatlerinin belirsizliğine, ek ücretlerin olmamasına ve alınan maaşların yetersizliğine dikkat çekti. Kuzu, “Emniyet mensuplarının aldığı ücretler güvenlik görevlileriyle eşitlenmiştir. Güvenlik görevlilerinin maaşı kendilerine yetmezken, emniyet mensuplarınınki hiç yetemez hale gelmiştir” ifadelerini kullandı.

Teşkilat içinde mobbingin yaygın olduğunu ve polisliğin meslek memurluğu anlayışının ihmal edildiğini belirten Kuzu, polisliğin kariyer basamaklarıyla güçlendirilmesi gereken çok kıymetli bir meslek olduğunu söyledi. Siyasi müdahaleler nedeniyle mesleğin daha da yıprandığını dile getiren Kuzu, intihar vakaları dahil olmak üzere birçok konuda uzman raporlarının bulunduğunu, ancak yetkililerin bu uyarıları dikkate almadığını ifade etti.

Büyükşehirlerde görev yapan emniyet mensupları için özel düzenlemeler yapılması gerektiğini vurgulayan Kuzu, “Bu yorgunluğu anlayacak, onları dinleyecek, büyükşehir ve taşra arasındaki çalışma şartlarını ayıracak esnek düzenlemeler istiyoruz. Ancak ne söylüyoruz ne itiraz ediyoruz, kimse duymuyor” dedi.

Açıklamasının sonunda sert bir mesaj veren Anahtar Parti Kargı İlçe Başkanı Nevzat Kuzu, “Bu sorunlar çözülmezse emniyet teşkilatı ayakta kalamayacak kadar yoruldu diyoruz, umursamıyorlar. Artık karar verdik; uyarmakla olmuyor, söylemekle duyulmuyor. Bu memleket bu şekilde ayakta kalamaz. Memleketi bu anlayışın elinden almaya kararlıyız” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
43 Kez Görüntülendi.
Özgür Özel’den Kargı’ya ve Başkan Dereli’ye teşekkür
Yaşam
64 Kez Görüntülendi.
Yusuf Özkoca vefat etti: Köyünde toprağa verilecek
Güncel
36 Kez Görüntülendi.
Kargı İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Peker’den Berat Kandili mesajı
Güncel
65 Kez Görüntülendi.
Kargı'ya modern su deposu ve arıtma tesisi
Eğitim
51 Kez Görüntülendi.
Kargı’daki tüm okullar kırmızı-beyaza büründü
Güncel
35 Kez Görüntülendi.
Kargı Ülkü Ocakları Bilgi yarışmasına katıldı
Eğitim
42 Kez Görüntülendi.
Murat Peker: Bayrağımız göklerde, birliğimiz yüreklerde
Güncel
60 Kez Görüntülendi.
Kargı Belediyesi’nden su kesintisi uyarısı!
Güncel
67 Kez Görüntülendi.
Hamit Dereli: Güreşçimiz Kargı’nın ve Türk güreşinin gururu oldu
Güncel
69 Kez Görüntülendi.
Kargı'da 2 kişiye istihdam imkanı