Kategoriler

KARGI GAZETESİ

Kargılı öğrencilerden yangına karşı akıllı sistem

Kargı Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri, orman yangınlarını erken tespit etmeyi amaçlayan yerli ve düşük maliyetli OYES projesini geliştirdi.

Çorum’un Kargı ilçesinde eğitim gören öğrenciler, orman yangınlarının önlenmesine yönelik geliştirdikleri yerli bir projeyle dikkat çekti.

Kargı Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri Selami Dicle rehberliğinde hazırlanan OYES (Orman Yangınlarını Erken Önleme Sistemi), yangınları başlamadan tespit etmeyi amaçlıyor.

Geliştirilen sistemde, sıcaklık, duman ve nem değişimlerini anlık olarak izleyen gelişmiş sensörler ile bu verileri analiz eden akıllı yazılımlar kullanılıyor. Olası bir yangın riski algılandığında sistem, ilgili birimlere anında bildirim göndererek erken müdahale imkânı sağlıyor. Böylece yangınların büyümeden kontrol altına alınması hedefleniyor.

Tamamen yerli imkânlarla ve düşük maliyetle geliştirilen OYES projesinin, Milli Teknoloji Hamlesi’ne de katkı sunduğu belirtildi. Öğrenciler, sistemin ormanların daha güvenli hale gelmesine yardımcı olacağını ve doğanın korunması adına önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Eğitim
25 Kez Görüntülendi.
Kargılı öğrencilerden yangına karşı akıllı sistem
Eğitim
22 Kez Görüntülendi.
İlçe Milli Eğitim Müdürleri Kargı'da buluştu
Eğitim
31 Kez Görüntülendi.
İl Milli Eğitim Müdürü Çağlar’dan Kargı’ya ziyaret
Güncel
26 Kez Görüntülendi.
Kargı Jandarma ve Emniyetine yeni araç takviyesi
Eğitim
93 Kez Görüntülendi.
Kargı’da aile okuma saati ilgi gördü
Güncel
41 Kez Görüntülendi.
Kargı’da aile katılımlı Kum Boyama etkinliği düzenlendi
Güncel
69 Kez Görüntülendi.
Kargı Belediyesi’nde sosyal denge sözleşmesi imzalandı
Eğitim
164 Kez Görüntülendi.
ÇESİAD bursiyerleri Kargı’da gönüllere dokundu
Güncel
175 Kez Görüntülendi.
Belediye taşınmazları ihaleyle kiraya verilecek
Güncel
297 Kez Görüntülendi.
Kargı Orman İşletme Müdürlüğü’ne tam not!