Kargı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen etkinliklerde öğrenciler, hem disleksi konusunda farkındalık kazandı hem de deprem öncesi hazırlıkların önemini öğrendi.
Düzenlenen etkinlikle disleksi konusuna dikkat çekilerek, öğrenme güçlüğü yaşayan bireylerin farklı düşünme ve öğrenme biçimlerine sahip olduğu vurgulandı. Öğrencilere, disleksiye sahip bireylerin toplumda anlaşılması ve desteklenmesi gerektiği örneklerle anlatıldı.
Deprem Bilinci Renklerle Anlatıldı
Özel Eğitim Sınıfı öğrencileri, “Deprem Çantası Boyama Etkinliği" gerçekleştirdi. Öğretmenlerinin rehberliğinde, acil durum çantasında yer alması gereken malzemeleri öğrenen öğrenciler, kendi çantalarını boyayarak afet bilincini renkli bir şekilde ifade etti.
Bu etkinlikle öğrenciler hem el becerilerini geliştirdi hem de deprem öncesi hazırlığın önemini uygulamalı biçimde öğrenmiş oldu.