Kategoriler

KARGI GAZETESİ

Kargı’da Boyabat Barajı Sahil Yolu yeniden düzenleniyor

Çorum'un Kargı ilçesinde uzun süredir iyileştirilmesi beklenen Boyabat Barajı sahil yolunda çalışmalar başlatıldı. AK Parti Çorum Milletvekili Av. Oğuzhan Kaya, İl Genel Meclisi Başkanı Muhammed Fatih Temur, AK Parti Kargı İlçe Başkanı Av. Gülhan Demiral, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Çıplak ve Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte bölgede incelemelerde bulundu.

Maksutlu Köyü’nden Sinanözü Köyü’ne kadar uzanan Boyabat Barajı sahil yolunun standardının yükseltilmesi ve yeniden düzenlenmesi kararlaştırıldı. Milletvekili Kaya, bölgenin ulaşım altyapısını güçlendirecek bu çalışmanın öncelikle zemin iyileştirmesi ve yol güçlendirme aşamalarıyla başlayacağını belirtti.

Kaya, “İlk etapta mevcut yolun fiziki şartlarını iyileştirip dayanıklılığını artıracağız. Ardından sıcak asfalt kaplama işlemiyle yolu modern bir standarda kavuşturacağız. Böylece hem bölge halkı hem de sahil yolunu kullanan vatandaşlarımız daha güvenli ve konforlu bir ulaşım imkanına sahip olacak” dedi.

Kapsamlı İnceleme Yerinde Yapıldı

Saha incelemeleri sırasında Karayolları Bölge Müdürlüğü’nden teknik ekipler ve şube mühendisleri de hazır bulundu. Güzergâh boyunca mevcut yolun durumu, eğim ve drenaj yapısı ile altyapı ihtiyacı değerlendirildi. Yapılacak çalışmayla yolun hem trafik güvenliği hem de ekonomik ömrü artırılacak.

Kaya: “Hizmet Odaklı Çalışmalarımız Sürecek”

Milletvekili Oğuzhan Kaya, projenin bölge halkı için büyük önem taşıdığını belirterek, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, vatandaşımıza hizmet anlayışımızı sürdürüyoruz. Kargı ilçemizin her köşesine ulaşmak, yollarımızı daha güvenli ve modern hale getirmek için kararlılıkla çalışıyoruz. Halkımız her şeyin en iyisini hak ediyor” ifadelerini kullandı.

Bölgeye Değer Katacak Proje

Boyabat Barajı sahil yolu, hem yerleşim alanlarını birbirine bağlaması hem de turizm ve tarım açısından önem taşıması nedeniyle Kargı için stratejik bir güzergâh olarak değerlendiriliyor. Yolun sıcak asfaltla yenilenmesi, bölgedeki ekonomik ve sosyal yaşamı da olumlu yönde etkileyecek.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
Metin Erişken Sevgi Evleri tamamlandı
Siyaset
8 Kez Görüntülendi.
AK Parti Kargı İlçe Başkanı Gülhan Demiral: ‘Şevkle yılmadan çalışmaya devam’
Güncel
23 Kez Görüntülendi.
Milletvekili Kaya, Kargı’da muhtarların taleplerini dinledi
Güncel
17 Kez Görüntülendi.
Kargı’da Boyabat Barajı Sahil Yolu yeniden düzenleniyor
Güncel
14 Kez Görüntülendi.
Kargı 125. Yıl Anaokulu’ndan Hayvanları Koruma Günü etkinliği
Sağlık
46 Kez Görüntülendi.
İYİ Parti Kargı İlçe Başkanı Numan Moral’ın sağlık durumu iyiye gidiyor
Spor
32 Kez Görüntülendi.
Kargılı Şampiyon Ziya Furkan Gündüz, 11 Ekim’de Fransız rakibine karşı ringde!
Eğitim
38 Kez Görüntülendi.
Kargı’da Uzay Haftası coşkusu: Bilim çadırı etkinliklerine yoğun ilgi
Spor
33 Kez Görüntülendi.
Kargı’da güreş şöleni yaşanacak: 600 pehlivan er meydanına çıkacak
Eğitim
21 Kez Görüntülendi.
Kargı Atatürk İlkokulu’ndan örnek proje: “Sınıflar arası atık pil toplama yarışması”