Kategoriler

KARGI GAZETESİ

Kargı Atatürk İlkokulu’ndan örnek proje: “Sınıflar arası atık pil toplama yarışması”

Kargı İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü’nün çevre bilinci oluşturma çalışmaları kapsamında Kargı Atatürk İlkokulu, doğayı korumaya yönelik anlamlı bir projeyi hayata geçirdi. “Sınıflar Arası Atık Pil Toplama Yarışması” ile öğrenciler, çevreye zarar veren atık pillerin doğru şekilde toplanmasına katkı sağlarken, sürdürülebilir yaşam bilincini küçük yaşta kazanmaya başladı.

Doğanın Pili Bitmesin!” sloganıyla başlatılan proje, okul öğrencilerinin evlerinde, mahallelerinde ve çevrelerinde topladıkları atık pilleri okullarına getirmeleriyle yürütülüyor. Proje kapsamında öğrenciler arasında sınıflar arası bir yarışma düzenlenerek çevre bilinci, sorumluluk duygusu ve ekip ruhu birlikte pekiştiriliyor.

Projeyle Çocuklarda Sürdürülebilirlik Bilinci Geliştiriliyor

Proje, sınıf öğretmenleri Emre Bıyık ve Şakir Şen koordinatörlüğünde yürütülüyor. Öğretmenler, projenin amacının sadece atık pilleri toplamak değil, aynı zamanda çocuklara çevreye duyarlı birey olma bilinci kazandırmak olduğunu belirtti.

“Atık piller doğrudan doğaya karıştığında toprağa, suya ve havaya ciddi zararlar veriyor. Bu farkındalığı öğrencilerimize erken yaşta kazandırmak, çevreye karşı daha duyarlı bir nesil yetiştirmenin en etkili yoludur.”

Projenin Amacı ve Kapsamı

Proje ile:

Atık pillerin evsel atıklarla karıştırılmaması,

Çevreye ve su kaynaklarına zarar vermesinin önüne geçilmesi,

Geri dönüşüm kültürünün küçük yaşta kazandırılması hedefleniyor.

Toplumda Farkındalık Yaratıyor

Kargı Atatürk İlkokulu öğrencilerinin yürüttüğü proje, kısa sürede veliler ve ilçe halkı arasında da farkındalık oluşturdu. Veliler, çocuklarıyla birlikte evlerindeki atık pilleri toplayarak kampanyaya destek veriyor. Bu sayede çevre bilincinin sadece öğrenciler arasında değil, aileler düzeyinde de yaygınlaşması sağlanıyor.

Kargı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Teşekkür

Kargı İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü, çevreye duyarlı nesiller yetiştirme hedefiyle yürütülen bu projede emeği geçen tüm öğretmen, öğrenci ve velilere teşekkür etti.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Yaşam
6 Kez Görüntülendi.
Aynur ve Mustafa Can Cunedioğlu çiftinin nikahını Başkan Dereli kıydı
Güncel
7 Kez Görüntülendi.
Kaymakam Akman, öğretmenlerle buluştu
Eğitim
26 Kez Görüntülendi.
Kargı İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Peker'den okullara “Öğretmenler Günü” ziyareti
Flaş Haber
44 Kez Görüntülendi.
Elektrikle balık avına suçüstü: Malzemelere el konuldu, balıklar geri salındı
Eğitim
50 Kez Görüntülendi.
Murat Peker:  “Öğretmenlik bir harfin kırk yıllık ağırlığını taşımaktır”
Eğitim
67 Kez Görüntülendi.
24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Kargı'da anma programı düzenlendi
Eğitim
24 Kez Görüntülendi.
Cumhuriyet Yatılı Bölge Ortaokulu'nda DYK denetimi yapıldı
Güncel
39 Kez Görüntülendi.
Kargı'da Öğretmenler Günü törenle kutlandı
Güncel
45 Kez Görüntülendi.
Kargı Belediyesi'nden Öğretmenler Günü’ne Özel Kutlama programı
Eğitim
18 Kez Görüntülendi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Peker, 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladı