Kategoriler

KARGI GAZETESİ

Kargı Yaylası’nda sislerin arasından çıkan manzara büyülüyor

Kargı ilçesinde, şehir merkezine yaklaşık 25 kilometre mesafede yer alan Kargı Yaylası, doğal güzelliğiyle hem yerli hem yabancı ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Yaz aylarında bile serin havasıyla bilinen yayla, çam ve köknar ağaçlarının çevrelediği geniş düzlükleriyle tam bir doğa kaçamağı sunuyor.

Sabah erken saatlerde yaylaya gelenler, sis bulutlarının çamların arasından ağır ağır süzülüşünü izliyor. Bir anda açılan gökyüzü, altında uzanan yemyeşil alanları gözler önüne seriyor. O an, ziyaretçiler için fotoğraf makinelerine sarılma zamanı.

YILIN HER DÖNEMİNDE AYRI GÜZELLİK

Kargı Yaylası, 1500 metreyi aşan rakımıyla yılın dört mevsiminde farklı bir manzara sunuyor.  İlkbaharda açan çiçekler, yazın serin esintiler, sonbaharda kızıl ve sarının tonlarına bürünen ağaçlar, kışın ise bembeyaz bir örtü ile bölgeyi kartpostallık bir görüntüye dönüştürüyor.

Yaylada kurulan küçük kır lokantaları ve çay bahçeleri, ziyaretçilere yöresel lezzetler sunuyor. Kargı tulum peyniri, yayla balı ve fırın ekmeği burada en çok tercih edilen tatlar arasında. 
Bölge halkı, yaz aylarında düzenlenen yayla şenliklerinde hem geleneklerini yaşatıyor hem de misafirlere unutulmaz anlar yaşatıyor.

DOĞA TURİZMİNİN GÖZDE ADRESİ

Kargı Yaylası, doğa yürüyüşü, kamp ve fotoğrafçılık gibi aktiviteler için de ideal. Orman yolları boyunca uzanan patikalar, hem amatör hem profesyonel yürüyüşçülere farklı parkur seçenekleri sunuyor. Son yıllarda bölge, karavan turizmiyle de adını duyurmaya başladı. Sessizlik, temiz hava ve yıldızlarla dolu gece gökyüzü, şehirden uzaklaşıp doğayla baş başa kalmak isteyenler için cazip bir ortam oluşturuyor. 
 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
5 Kez Görüntülendi.
Başhekim Doç. Dr. Muhammed Gömeç'ten Vali Ali Çalgan'a ziyaret
Güncel
29 Kez Görüntülendi.
Kargı’da 33 yıllık fırın devren kiraya veriliyor
Güncel
20 Kez Görüntülendi.
Başkan Hamit Dereli’den TOKİ konutlarındaki yol sorunlarına çözüm
Sağlık
60 Kez Görüntülendi.
Kargı'da görev yapmıştı, Başhekim Doç. Dr. Muhammed Gömeç görevine başladı
Güncel
74 Kez Görüntülendi.
Kargı’da kilit parke taşı çalışmaları sürüyor
Güncel
33 Kez Görüntülendi.
Kargı Belediye’nden Amasra-Safranbolu gezisi
Güncel
20 Kez Görüntülendi.
Hacca gitmeyi planlayanlar dikkat: 2026 ön kayıt tarihleri belli oldu
Güncel
27 Kez Görüntülendi.
Kemal Dümenci’den KARDEF ziyareti
Eğitim
17 Kez Görüntülendi.
Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik takvimi yayımlandı
Turizm
38 Kez Görüntülendi.
Kargı Yaylası’nda sislerin arasından çıkan manzara büyülüyor