Kategoriler

KARGI GAZETESİ

Kargı’da Gebe Okulu açıldı: Başvuru süreci başladı

Kargı Ahmet Hamdi Akpınar İlçe Devlet Hastanesi bünyesinde “Gebe Okulu” hizmete açıldı. Anne adaylarına yönelik bu yeni sağlık hizmeti, doğuma hazırlık sürecinde bilinçli ve sağlıklı bireyler yetiştirmeyi amaçlıyor.

Hastane Başhekimi Dr. Muhammet Kadir Demir, gebe okulunun açılmasıyla birlikte kadın sağlığı alanında önemli bir adım atıldığını belirtti. Dr. Demir, “Hastanemizin genel hizmet kalitesini yükseltmeye yönelik çalışmalarımız kapsamında, gebe okulunu faaliyete geçirdik. Bu merkez sayesinde anne adaylarımızın doğuma ve bebek bakımına daha iyi hazırlanmalarını hedefliyoruz” dedi.

Anne adayları eğitimlerden ücretsiz yararlanabilecek

Gebe okulu kapsamında verilecek eğitimlerde; gebelik süreci, doğru beslenme, egzersiz önerileri, doğum belirtileri, normal doğum süreci, doğum sonrası anne-bebek sağlığı, emzirme teknikleri ve psikolojik destek gibi birçok konu yer alıyor. Eğitimlere katılmak isteyen vatandaşlar, Kargı Ahmet Hamdi Akpınar İlçe Devlet Hastanesi Kadın Doğum Polikliniği’ne şahsen müracaat ederek kayıt yaptırabiliyor.

Başhekim Dr. Demir’den kalite vurgusu

Kargı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Muhammet Kadir Demir, hastane hizmetlerinin daha kaliteli sunulması için çalışmaların sürdüğünü ifade ederek, “Hem fiziki şartları hem de sağlık hizmet kalitesini iyileştirmek için ekip olarak var gücümüzle çalışıyoruz. Gebe okulu da bu çabanın bir sonucu olarak hayata geçti” ifadelerini kullandı.

Yeni açılan gebe okulu sayesinde, Kargı’daki anne adayları hamilelik sürecini daha bilinçli ve güvenli bir şekilde geçirme fırsatı bulacak. Eğitim programlarının belirli periyotlarla düzenlenmesi ve uzman sağlık personelleri eşliğinde gerçekleştirilmesi planlanıyor. 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Yaşam
11 Kez Görüntülendi.
Aynur ve Mustafa Can Cunedioğlu çiftinin nikahını Başkan Dereli kıydı
Güncel
9 Kez Görüntülendi.
Kaymakam Akman, öğretmenlerle buluştu
Eğitim
28 Kez Görüntülendi.
Kargı İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Peker'den okullara “Öğretmenler Günü” ziyareti
Flaş Haber
52 Kez Görüntülendi.
Elektrikle balık avına suçüstü: Malzemelere el konuldu, balıklar geri salındı
Eğitim
50 Kez Görüntülendi.
Murat Peker:  “Öğretmenlik bir harfin kırk yıllık ağırlığını taşımaktır”
Eğitim
67 Kez Görüntülendi.
24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Kargı'da anma programı düzenlendi
Eğitim
24 Kez Görüntülendi.
Cumhuriyet Yatılı Bölge Ortaokulu'nda DYK denetimi yapıldı
Güncel
39 Kez Görüntülendi.
Kargı'da Öğretmenler Günü törenle kutlandı
Güncel
45 Kez Görüntülendi.
Kargı Belediyesi'nden Öğretmenler Günü’ne Özel Kutlama programı
Eğitim
18 Kez Görüntülendi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Peker, 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladı