Kategoriler

KARGI GAZETESİ

Orman personeline, ‘Mesleki Güncelleme ve Kurum Kültürü Bütünleşik Eğitimi’

Orman Genel Müdürlüğü’nün 2025 Yılı Eğitimi programı çerçevesinde ‘Mesleki Güncelleme ve Kurum Kültürü Bütünleşik Eğitimi’ düzenlendi.

İşletme şefleri ve orman muhafaza memurlarına yönelik olarak düzenlenen eğitimler 3 gün sürdü. Orman Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya başkanlığında, Daire Başkanları, Başkan Yardımcıları, Şube Mühendisleri ve Şube Müdürlerinin eğitici olarak katıldığı ‘Mesleki Güncelleme ve Kurum Kültürü Bütünleşik Eğitimleri’ Amasya, Samsun ve Tokat olmak üzere eş zamanlı olarak 3 grupta gerçekleştirildi.

Amasya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından söz konusu eğitimle ilgili yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Orman Genel Müdürlüğümüz ‘Türkiye Yüzyılı’ hedefleri doğrultusunda 186 yıllık köklü geçmişinden güç alarak kurum kültürü ile birlikte teknolojiyi etkin kullanan, ortak dili konuşan nitelikli meslektaşlar yetiştirme hedefiyle kaynakların etkin, verimli, yerinde ve zamanında kullanılması önem arz etmektedir. 

En etken kaynağın insan olduğunu biliyor,  yaptığımız eğitimlerle personelimizin yetenek ve kabiliyetlerini artırmanın yanı sıra bilgi dağarcıklarını geliştiriyor ve eyleme geçmelerini sağlıyoruz.  Bölge Müdürlüğümüz dört il kapsamında faaliyet gösteren geniş bir alana sahip olduğundan görevli olan işletme şefi ve orman muhafaza memuru sayısının fazlaca olması sebebiyle 69 işletme şefi, 204 orman muhafaza memuru Mesleki ve Kurum Kültürü Eğitimine katılmaktadır.

Bölge Müdürlüğü olarak faaliyetlerimizle ilgili önemli kararlar alınmakta ve bu işler teknik personeller kontrolünde ve yönetiminde yapılmaktadır. Amasya Orman Bölge Müdürlüğü büyük bir aileden oluşmakta ve bünyesindeki her birey bir bütünün parçasını oluşturmaktadır. Onun için bir kişinin yaptığı güzel bir iş hepimiz adına güzel sonuçlar doğuracağı gibi, bir kişinin yaptığı hata tam tersi sonuçlar doğurabilir. 

Bu yüzden amirinden personeline kadar alınan kararlara ortak olduğumuzun bilincinde olmalı, güzel ve faydalı işler yapabilmek adına bu sürece destek olmalıyız.Bunun için tüm personelimizin işlerini önemseyerek yapması, iyi bir çalışma ortamı için iyi niyetli olarak işini özenle yapmaya çalışması, başarılı işlerin çıkması için de tüm birimlerin birbirlerine destek olmaları gerekmektedir. Bölge düzeyinde alacağımız iyi sonuçların da, kötü sonuçların da hepimizin sorumluluğunda olduğu bilinmelidir. Bu yüzden bir hata ya da eksiklik görüldüğünde uyarmaktan çekinmeyin. Uyarılmayan bir hata hem yerel hem de ulusal düzeyde bizleri sıkıntıya sokabilir. Bu yüzden işimize gereken önemi vermeli, dikkatli olmalı ve gereken özeni görmeli ve başarının olmazsa olmaz kurallarından ilki yaptığınız işi sevmekse, ikincisi de o işi en iyi şekilde yapmaktır” 
 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Flaş Haber
72 Kez Görüntülendi.
Kargı'yı ceviz büyüklüğünde dolu vurdu
Sağlık
63 Kez Görüntülendi.
Diş Tabibi Dt. Hiva Ceren Şahin, Kargı Devlet Hastanesi'nde görevine başladı
Güncel
80 Kez Görüntülendi.
Kargı Yaylası’nda yol çalışmasında kaza: Freni boşalan iş makinesinden atlayan operatör yaralandı
Siyaset
65 Kez Görüntülendi.
Gülhan Demiral: Kargı hak ettiği hizmeti alacak
Güncel
22 Kez Görüntülendi.
Orman personeline, ‘Mesleki Güncelleme ve Kurum Kültürü Bütünleşik Eğitimi’
Eğitim
24 Kez Görüntülendi.
Hitit Üniversitesi mezuniyet töreninde coşku ve gurur bir aradaydı
Eğitim
37 Kez Görüntülendi.
Kargı’da Özel Eğitim sınıfından Görsel Sanatlar yılsonu sergisi
Eğitim
63 Kez Görüntülendi.
Kargı’da minik mucitlerin sergisi göz doldurdu
Güncel
119 Kez Görüntülendi.
Kargı’ya 17 milyon TL ayrıldı: Altyapı atağı başlıyor!
Güncel
67 Kez Görüntülendi.
Kargı Belediyesi 38 milyon TL’lik tarihi satış gerçekleştirdi