İşletme şefleri ve orman muhafaza memurlarına yönelik olarak düzenlenen eğitimler 3 gün sürdü. Orman Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya başkanlığında, Daire Başkanları, Başkan Yardımcıları, Şube Mühendisleri ve Şube Müdürlerinin eğitici olarak katıldığı ‘Mesleki Güncelleme ve Kurum Kültürü Bütünleşik Eğitimleri’ Amasya, Samsun ve Tokat olmak üzere eş zamanlı olarak 3 grupta gerçekleştirildi.
Amasya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından söz konusu eğitimle ilgili yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:
“Orman Genel Müdürlüğümüz ‘Türkiye Yüzyılı’ hedefleri doğrultusunda 186 yıllık köklü geçmişinden güç alarak kurum kültürü ile birlikte teknolojiyi etkin kullanan, ortak dili konuşan nitelikli meslektaşlar yetiştirme hedefiyle kaynakların etkin, verimli, yerinde ve zamanında kullanılması önem arz etmektedir.
En etken kaynağın insan olduğunu biliyor, yaptığımız eğitimlerle personelimizin yetenek ve kabiliyetlerini artırmanın yanı sıra bilgi dağarcıklarını geliştiriyor ve eyleme geçmelerini sağlıyoruz. Bölge Müdürlüğümüz dört il kapsamında faaliyet gösteren geniş bir alana sahip olduğundan görevli olan işletme şefi ve orman muhafaza memuru sayısının fazlaca olması sebebiyle 69 işletme şefi, 204 orman muhafaza memuru Mesleki ve Kurum Kültürü Eğitimine katılmaktadır.
Bölge Müdürlüğü olarak faaliyetlerimizle ilgili önemli kararlar alınmakta ve bu işler teknik personeller kontrolünde ve yönetiminde yapılmaktadır. Amasya Orman Bölge Müdürlüğü büyük bir aileden oluşmakta ve bünyesindeki her birey bir bütünün parçasını oluşturmaktadır. Onun için bir kişinin yaptığı güzel bir iş hepimiz adına güzel sonuçlar doğuracağı gibi, bir kişinin yaptığı hata tam tersi sonuçlar doğurabilir.
Bu yüzden amirinden personeline kadar alınan kararlara ortak olduğumuzun bilincinde olmalı, güzel ve faydalı işler yapabilmek adına bu sürece destek olmalıyız.Bunun için tüm personelimizin işlerini önemseyerek yapması, iyi bir çalışma ortamı için iyi niyetli olarak işini özenle yapmaya çalışması, başarılı işlerin çıkması için de tüm birimlerin birbirlerine destek olmaları gerekmektedir. Bölge düzeyinde alacağımız iyi sonuçların da, kötü sonuçların da hepimizin sorumluluğunda olduğu bilinmelidir. Bu yüzden bir hata ya da eksiklik görüldüğünde uyarmaktan çekinmeyin. Uyarılmayan bir hata hem yerel hem de ulusal düzeyde bizleri sıkıntıya sokabilir. Bu yüzden işimize gereken önemi vermeli, dikkatli olmalı ve gereken özeni görmeli ve başarının olmazsa olmaz kurallarından ilki yaptığınız işi sevmekse, ikincisi de o işi en iyi şekilde yapmaktır”