Kategoriler

KARGI GAZETESİ

Kargı’daki Bakacak Tepe, Uçuş Tescili belgesi aldı

Çorum’un Kargı ilçesi sınırları içerisinde yer alan 1700 rakımda bulunan Bakacak Tepe, yamaç paraşütü sporuna uygunluğu nedeniyle Türkiye Hava Sporları Federasyonu tarafından "Uçuş Tescili Belgesi" aldı.

Türkiye Hava Sporları Federasyonu Asbaşkanı Abdullah Kahraman tarafından gerçekleştirilen incelemeler sonucunda Bakacak Tepe, yamaç paraşütü için tescillendi. 

Daha önce de sporcular tarafından sürekli uçuşların yapıldığı bu bölge, 1700 metre rakımdan 300 metre rakıma ortalama 25 dakikada inme olanağı sağlıyor. Bakacak Tepe, 1400 metre irtifa uçuşu ile Ölü Deniz'e rakip olabilecek bir potansiyele sahip. İniş bölgesi olarak geniş yeşillik alanlarıyla bilinen Kargı Çayırı, sporculara uçuş sonrası kamp yapma imkanı sunuyor.

Kargı Belediyesi, bu uçuş bölgesinin sporcular tarafından daha fazla tanınması ve ilerleyen süreçte burada yamaç paraşütü etkinliklerinin düzenlenmesine yönelik çalışmalar yapacağını, tüm yamaç paraşütü tutkunlarını Bakacak Tepe’deki bu eşsiz deneyimi yaşamaya davet ettiğini duyurdu. 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Kargı
22 Kez Görüntülendi.
Nevzat Kuzu’dan Gazeteciler Günü’nde Anlamlı Ziyaret
Güncel
43 Kez Görüntülendi.
Başkan Dereli Gazeteciler Günü’nü kutladı
Güncel
53 Kez Görüntülendi.
Kargı’da aileler okuma halkasında buluştu
Güncel
124 Kez Görüntülendi.
Kargı’daki tehlikeli köprü yenilendi
Eğitim
54 Kez Görüntülendi.
Öğrenciler pirinç ayıklayarak öğrenmenin keyfini yaşadı
Güncel
115 Kez Görüntülendi.
Kargı’da kaçak avcılığa fotokapan takibi
Siyaset
96 Kez Görüntülendi.
Kargı’daki orman köylüsünün sesi TBMM’de
Siyaset
87 Kez Görüntülendi.
AK Parti Kargı’da sahaya güçlü mesaj verdi
Eğitim
64 Kez Görüntülendi.
Kargı’da “Ailemle Sahnedeyim” etkinliği büyük ilgi gördü
Eğitim
46 Kez Görüntülendi.
Minik eller geri dönüşümü sanata dönüştürdü