Kategoriler

KARGI GAZETESİ

Ahmet Hamdi Akpınar'ın vefatının 11. yılı

Akciğer kanseri nedeniyle tedavi gördüğü Çorum Göğüs Hastalıkları hastanesinde 28 Haziran 2013 tarihinde hayatını kaybeden merhum Kargı Belediye Başkanı Ahmet Hamdi Akpınar'ın vefatının ardından 11 yıl geçti.

Yaklaşık 14 sene, 3 Dönem boyunca Kargı Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Ahmet Hamdi Akpınar, ilk olarak 1999 yılı mahalli seçimlerde Doğru Yol Partisi'nden seçime girerek kazanmış, daha sonra, 2004 seçimlerini de aynı parti ile kazandıktan sonra, 2009'daki yerel seçimlere ise siyasete Ak Parti ile devam etme kararı almıştı. Bu seçimden de başarı ile çıkan Akpınar 3 dönem Kargı Belediye Başkanlığı görevini sürdürmüştü. Yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle uzun süredir tedavi gören Akpınar, 28 Haziran 2013 tarihinde tedavi gördüğü Çorum Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde 52 yaşında yaşamını yitirmişti.

'AHMET HAMDİ AKPINAR' İSMİ YAŞATILIYOR

Siyasette büyük bir tecrübeye sahibi olan, kendi özgül ağırlığıyla, gücünü partisinden almak yerine, partisine güç veren Akpınar, bölge siyasetçileri arasında girişkenliği ve tuttuğunu koparan bir siyasetçi olarak tanınıyordu. Özellikle görevinin son yıllarında girişimleri ile ilçeye kazandırdığı bir çok büyük yatırım nedeniyle ismi unutulmayacak olan Akpınar'ın, yıllar süren çabası sonucu ilçeye kazandırdığı Sağlık Bakanlığı tarafından yaptırılan İlçe Devlet Hastanesine, dönemin Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas'ın talebiyle ''Kargı Ahmet Hamdi Akpınar Kargı Ahmet Hamdi Akpınar İlçe Devlet Hastanesi’' adı verilmişti. 

Vefatın ardından ise dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım talimatıyla ilçeye gelen Bakanlık Müsteşarı Habib Soluk merhum Belediye Başkanı Ahmet Hamdi Akpınar'ın isminin ilçe merkezinde saat kulesinin bulunduğu meydana verilmesini istediklerini belirtmiş ve dönemin belediye Başkanı Mustafa Başpınar meclis kararıyla Atatürk Caddesi'nde bulunan saat kulesi meydanının adının ''Ahmet Hamdi Akpınar Meydanı'' olarak isminin değiştirildiğini açıklamıştı. Vefatının 11. Yıl dönümünde merhum Kargı Belediye Başkanı Ahmet Hamdi Akpınar'ı rahmetle anıyoruz. 

Yorumlar

Recep Basri Baloğlu 1 Yıl Önce

sevgili başkanımızı rahmetle anıyorum

Daha Fazla Haber
Yaşam
12 Kez Görüntülendi.
Aynur ve Mustafa Can Cunedioğlu çiftinin nikahını Başkan Dereli kıydı
Güncel
9 Kez Görüntülendi.
Kaymakam Akman, öğretmenlerle buluştu
Eğitim
28 Kez Görüntülendi.
Kargı İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Peker'den okullara “Öğretmenler Günü” ziyareti
Flaş Haber
52 Kez Görüntülendi.
Elektrikle balık avına suçüstü: Malzemelere el konuldu, balıklar geri salındı
Eğitim
50 Kez Görüntülendi.
Murat Peker:  “Öğretmenlik bir harfin kırk yıllık ağırlığını taşımaktır”
Eğitim
67 Kez Görüntülendi.
24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Kargı'da anma programı düzenlendi
Eğitim
24 Kez Görüntülendi.
Cumhuriyet Yatılı Bölge Ortaokulu'nda DYK denetimi yapıldı
Güncel
40 Kez Görüntülendi.
Kargı'da Öğretmenler Günü törenle kutlandı
Güncel
45 Kez Görüntülendi.
Kargı Belediyesi'nden Öğretmenler Günü’ne Özel Kutlama programı
Eğitim
18 Kez Görüntülendi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Peker, 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladı