Kategoriler

KARGI GAZETESİ

Kargı Çömlektepe’de inşa edilen Yangın Havuzu ormanların cankurtaranı olacak 

Kargı’daki Çömlektepe’de inşa edilen Yangın Havuzu’nun açılışı gerçekleştirildi. Yangın Havuzu ormanların cankurtaranı olacak.

Amasya Orman Bölge Müdürlüğü ve Kargı Orman İşletme Müdürlüğü, orman yangınlarına müdahalede ve su ikmali yapılmasında hayati öneme sahip olan yangın havuzlarının sayısını artırıyor.

Bölgede olası yangın durumlarında kullanılabilecek 48 Havuz ve Gölet bulunuyor. Bu kapsamda 2023 yılı programında bulunan Kargı Orman İşletme Müdürlüğü Çömlektepe Orman İşletme Şefliği sınırları içerisinde yapılan Orman Yangını Havuzu tamamlandı. 

Kargı Orman İşletme Müdürlüğü sınırları içerisinde 11 adet havuz ve gölet bulunuyor. Orman Yangınlarına müdahaleye yönelik olarak Stratejik noktaya inşa edilen, yangın söndürme çalışmalarında su ikmali için kullanılması planlanan havuzun su kapasitesi 350 m3 ve komşu ve diğer şeflikler için ulaşımı daha kolay oluyor. 
Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Kurumeşe, OYM Şube Müdürü Engin Keleş Şube Mühendisi Meryem Şirin beraberliğinde bölgeye gerçekleştirilen ziyarette İşletme Müdürü Mehmet Eren Kargı rehberliğinde İşletme Müdür Yard. V. Nur Öksüz, Çömlektepe OİM Şefi Semiye Yılmaz’ın katılımıyla denetim ve incelemeler yapıldıktan sonra açılışı yapılarak gerekli güvenlik tedbirleri alındıktan sonra havuz hizmete alındı.

Havuz ve göletlerin yakınlarında bulunan yerleşim birimlerinde ilanlar dağıtıyor etrafı çevrili olan havuz ve göletlere yaklaşmamaları konusunda vatandaşlar da bilinçlendiriliyor.  Yangın havuz ve göletlerinin tamamının bakım ve temizlikleri düzenli bir şekilde yapılıyor. Can ve mal güvenliğini koruma maksatlı çevresini tel ihatalarla çeviriyor içerisine girmenin yasak olduğunu belirtir uyarı ve ikaz levhaları asılıyor.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Flaş Haber
44 Kez Görüntülendi.
Kargı'da refüje çarpan otomobildeki 5 kişi yaralandı
Eğitim
71 Kez Görüntülendi.
Kargı’dan Osmancık’a eğitim ziyareti
Güncel
62 Kez Görüntülendi.
Nevzat Kuzu: İhalesi onaylanan Kavakçayı Göleti 4 yıldır neden yapılmıyor?
Siyaset
37 Kez Görüntülendi.
Gülhan Demiral: Sağlığa yatırım hayat kalitesini artırmaktadır
Siyaset
38 Kez Görüntülendi.
CHP’den Kargı’daki esnaf temsilcilerine ziyaret
Güncel
28 Kez Görüntülendi.
CHP heyetinden Başkan Dereli'ye ziyaret
Güncel
16 Kez Görüntülendi.
Milletvekili Tahtasız: Kargı’da esnaf krediye ulaşamıyor
Siyaset
42 Kez Görüntülendi.
Anahtar Parti Kargı İlçe Başkanlığı'ndan yönetim kurulu toplantısı
Sağlık
59 Kez Görüntülendi.
Kargı’da sağlık hizmeti güçleniyor: 2 yeni hekim atandı
Flaş Haber
36 Kez Görüntülendi.
Kargı’da çeltik arazileri ihaleyle kiraya verilecek