Kategoriler

KARGI GAZETESİ

Kargı’da çeltik hasadı başladı

Kargı’da önemli bir geçim kaynağı olan çeltiğin hasadına başlandı. Türkiye'nin pirinç ihtiyacının önemli bir kısmı Kargı’dan karşılanıyor.

Kargı’da yüzlerce ailenin önemli bir gelir kaynağı olan çeltik hasadına başlandı. Türkiye'de pirinç ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayan Kargı’da çeltik, vatandaşların da en büyük gelir kapısı olarak görülüyor. Türkiye'de yıllık 500 bin ton pirinç tüketimi vardır.

Yılda yaklaşık 13 bin ton çeltik üretilen ilçede, yıllık 7,260 bin ton pirinç Kargı’dan, Kızılırmak Havzası üzerindeki tarlalarda üretilmektedir. Çiftçiler, maliyetlerin artmasından şikayetçi. Birçok çiftçi geçmiş yıllara oranla emeğinin karşılığını tam olarak alamadığını belirtiyor.

Kargı, pirincinin reklamını fazla yapamadığından bugün ilçedeki birçok fabrikadaki çeltik pirinç haline getirilerek, çeşitli ilçelerin isimleri adı altında paketlenerek tüm ülkeye ve yurt dışına ihraç edilerek büyük rağbet görüyor.

Kargı pirinci Osmanlı sarayını süsleyen yemek kültüründen bir tanesidir. Bu açıdan Kargı pirinci nasıl ki bugün, Türkiye'deki pirinç sektörüne, çeltik sektörüne hizmet ettiği gibi bundan 100 yıl önce asırlar önce de, Osmanlı sarayına, mutfağına ev sahipliği yapmıştır. 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Eğitim
61 Kez Görüntülendi.
Kargı’dan Osmancık’a eğitim ziyareti
Güncel
55 Kez Görüntülendi.
Nevzat Kuzu: İhalesi onaylanan Kavakçayı Göleti 4 yıldır neden yapılmıyor?
Siyaset
36 Kez Görüntülendi.
Gülhan Demiral: Sağlığa yatırım hayat kalitesini artırmaktadır
Siyaset
32 Kez Görüntülendi.
CHP’den Kargı’daki esnaf temsilcilerine ziyaret
Güncel
25 Kez Görüntülendi.
CHP heyetinden Başkan Dereli'ye ziyaret
Güncel
16 Kez Görüntülendi.
Milletvekili Tahtasız: Kargı’da esnaf krediye ulaşamıyor
Siyaset
40 Kez Görüntülendi.
Anahtar Parti Kargı İlçe Başkanlığı'ndan yönetim kurulu toplantısı
Sağlık
55 Kez Görüntülendi.
Kargı’da sağlık hizmeti güçleniyor: 2 yeni hekim atandı
Flaş Haber
34 Kez Görüntülendi.
Kargı’da çeltik arazileri ihaleyle kiraya verilecek
Güncel
23 Kez Görüntülendi.
Kargı’da minikler tekne orucu deneyimi yaşadı