Kategoriler

KARGI GAZETESİ

Kargı’da TYP kapsamında 1 kişi istihdam edilecek

Çorum Çalışma ve İş Kurumu (İŞ-KUR) İl Müdürü Levent Tuzcu, Çorum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde çalıştırılmak üzere “Toplum Yararına Program (TYP)” uygulanacağını ifade etti. 

Kargı’da ise TYP kapsamında 1 kişi istihdam edilecek. 12.09.2023 tarihinde imzalanan protokole istinaden Çorum İl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğüne bağlı kurum ve kuruluşlarda toplam 18 (onsekiz) kişi 9 (dokuz) ay süreyle istihdam edilecek. Program 02.10.2023 tarihinde başlayacak, 29.06.2024 tarihinde sonlandırılacak. Katılımcılar haftada 6 gün çalışacak olup tatil günleri Pazar olacak.
Başvurular; 14.09.2023 – 18.09.2023 tarih aralığında alınacak olup, katılımcıların tamamı, liste ayrımına tabi tutulmadan geçerli başvurular içerisinden ikamet durumlarına göre Noter Kurası yöntemiyle belirlenecek.
Çorum Çalışma ve İş Kurumu (İŞ-KUR) İl Müdürü Levent Tuzcu, “Kura çekilişi 22 Eylül Cuma günü saat 10.00’da İŞKUR İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilecek Kurumun sosyal medya platformlarından canlı yayınlanacak. Sonuç listeleri, kura çekilişinin ardından İŞKUR İl Müdürlüğü ile yüklenici kurumda ilan edilecek.
Durumu başvuru şartlarına uyan ve program kapsamında çalışmak isteyen vatandaşların 18/09/2023- Pazartesi günü saat 23:59’a kadar ALO-170 iletişim hattı üzerinden ve İŞKUR e-şube (www.iskur.gov.tr) internet adresinden iş arayan girişi yaptıktan sonra “Online İşlemler İş arayan Toplum Yararına Programlar TYP Başvuru” kısmından program numarasını yazıp seçerek başvuru yapmaları gerekiyor. Başvuruda sorun yaşayanlar İl Müdürlüğü personelinden başvuru için yardım talep edebilecek. (Program numarası: 314624)
TYP’lerden 27.09.2017 tarihinden itibaren dokuz ay ve daha fazla süreyle yararlanmış olanlar yönetmelik gereği maksimum faydalanma süresini tamamlamış olup yeni programlara başvuru yapamayacaklardır. 
TYP’lere program süresince Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca birisi katılabilir. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen net asgari ücretin 1,5 (bir buçuk) katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP’ye katılamaz. Yurtlar ve sığınma evleri, vb. toplu yaşam alanlarında ikamet edenler için bu şart aranmaz. 
Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan kişiler TYP’ye katılamaz.
Katılımcı seçimi ile belirlenen listeler nihai liste olmayıp gerekli inceleme ve kontrol işlemleri sonrasında kesinleşecektir. İnceleme işlemleri tamamlanmadan programlar başlatılmayacaktır. 
Programlara başvuru şartları şu şekildedir:
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak,
18 yaşını tamamlayarak 19 yaşından gün almış olmak, 
Öğrenci olmamak (açık lise, açık öğretim öğrencileri hariç)
Emekli ve malul aylığı almamak, 
İş göremezlik ödeneği alanlar TYP ye katılabilir
Son bir yıl içerisinde yüklenici kurumun veya yan kuruluşlarının çalışanı olmamak,
5510 sayılı kanunun 4. Maddesinin 1. Fıkrasının (b) bendinin 4 numara alt bendi kapsamında tarımsal faliyette bulunanlar ile aynı kanunun ek5. Kapsamında tarım veya orman işlerinde hizmet akdi ile süreksiz olarak çalışan kişiler TYP den yararlanabilir.” Şeklinde açıklama yaptı. 
 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Yaşam
23 Kez Görüntülendi.
Aynur ve Mustafa Can Cunedioğlu çiftinin nikahını Başkan Dereli kıydı
Güncel
14 Kez Görüntülendi.
Kaymakam Akman, öğretmenlerle buluştu
Eğitim
31 Kez Görüntülendi.
Kargı İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Peker'den okullara “Öğretmenler Günü” ziyareti
Flaş Haber
57 Kez Görüntülendi.
Elektrikle balık avına suçüstü: Malzemelere el konuldu, balıklar geri salındı
Eğitim
50 Kez Görüntülendi.
Murat Peker:  “Öğretmenlik bir harfin kırk yıllık ağırlığını taşımaktır”
Eğitim
67 Kez Görüntülendi.
24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Kargı'da anma programı düzenlendi
Eğitim
24 Kez Görüntülendi.
Cumhuriyet Yatılı Bölge Ortaokulu'nda DYK denetimi yapıldı
Güncel
41 Kez Görüntülendi.
Kargı'da Öğretmenler Günü törenle kutlandı
Güncel
46 Kez Görüntülendi.
Kargı Belediyesi'nden Öğretmenler Günü’ne Özel Kutlama programı
Eğitim
18 Kez Görüntülendi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Peker, 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladı