Kategoriler

KARGI GAZETESİ

Orman zararlılarına karşı mücadele devam ediyor

Kargı Orman İşletme Müdürlüğü, ormanlar için önemli bir tehlike oluşturan çam kesesi böceklerine karşı mücadeleye devam ediyor.

Ormanlara arız olan ve ağaçların ibrelerini yiyerek gelişimini yavaşlatan ve kurumalarına neden olan Çam Kese Böceği (Thaumetopoea pityocampa) zararlısına karşı mekanik ve biyolojik mücadele çalışmaları aralıksız devam ediyor.


Geçmiş yıllarda kullanılan kimyasal tekniklerin yerini doğaya zarar vermeyen mekanik, biyolojik ve biyoteknik mücadele yöntemleri kullanılıyor. Orman varlığına gizli tehdit olan böceklerin zarar ve tahribatının büyüklüğü salgın halini aldıktan sonra belirginleştiğinden dolayı orman yangınları kadar dikkat çekmiyor. Orman zararlılarıyla mücadele devam ediyor.


İnsan sağlığı içinde tehlike arz eden Çam Kese böceklerinin çoğalmasını önlemek için uygun noktalara böcek havuzları inşa edip ve keseleri bu havuzlarda topluyorlar.
Çam kese böceğinin yırtıcısı böcekçil kuşlar için kuş yuvaları temin ederek ormanlara asıldı.
Çam Kese Böcekleri insanlara ve hayvanlara temas ettiği anda yaydığı zehir nedeniyle deri hastalıklarına neden oluyor. Tüylü yapısı ve salgıladığı sıvıyla ciltte kızarıklık, deri döküntüsü, kabarıklıklar oluşmasına neden olmaktadır.

İpek Acar

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Eğitim
13 Kez Görüntülendi.
Kargı Cumhuriyet Ortaokulu’nda bağlama kursu başladı
Güncel
37 Kez Görüntülendi.
Kargı'da öğrenciler, insan hakları ve barış için tek yürek oldu
Güncel
34 Kez Görüntülendi.
Hamit Dereli: ‘Bilime ve gençliğe önem veriyoruz’
Siyaset
31 Kez Görüntülendi.
Gülhan Demiral: ‘Asla bahane üretmiyoruz, sözümüzü tutup çalışıyoruz’
Güncel
182 Kez Görüntülendi.
Metin Erişken Sevgi Evleri tamamlandı
Siyaset
32 Kez Görüntülendi.
AK Parti Kargı İlçe Başkanı Gülhan Demiral: ‘Şevkle yılmadan çalışmaya devam’
Güncel
49 Kez Görüntülendi.
Milletvekili Kaya, Kargı’da muhtarların taleplerini dinledi
Güncel
38 Kez Görüntülendi.
Kargı’da Boyabat Barajı Sahil Yolu yeniden düzenleniyor
Güncel
20 Kez Görüntülendi.
Kargı 125. Yıl Anaokulu’ndan Hayvanları Koruma Günü etkinliği
Sağlık
50 Kez Görüntülendi.
İYİ Parti Kargı İlçe Başkanı Numan Moral’ın sağlık durumu iyiye gidiyor