Kategoriler

KARGI GAZETESİ

TYP kapsamında Kargı’ya 10 kişi alınacak

Kargı’da Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 10 kişi istihdam edilecek. İŞKUR İl Müdürlüğü Çorum İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde çalıştırılmak üzere TYP kapsamında 385 kişiye istihdam sağlayacak.

Toplam 385 kişi 4,5 (dört buçuk) ay süreyle programdan faydalanabilecek. Program 05.08.2022 tarihinde başlayıp, 19.01.2023 tarihinde sonlandırılacak. Başvurular 25.08.2022-29.08.2022 tarihinde başlayacak ve yönetmeliğe göre katılımcılar, geçerli başvurular içerisinden kontenjanların tamamı Noter Kurası yönetimiyle belirlenecek.

Durumu başvuru şartlarına uyan ve program kapsamında çalışmak isteyenler 29.08.2022 Pazartesi gününe kadar ALO-170 iletişim hattı üzerinden ve İŞKUR e-şube (www.iskur.gov.tr) internet adresinden iş arayan girişi yazıp seçerek başvuru yapmaları gerekiyor. Başvuruda sorun yaşayanlar İl Müdürlüğü personelinden başvuru için yardım talep edebilecek. TYP’lerden 27.09.2017 tarihinden itibaren dokuz ay ve daha fazla süreyle yararlanmış olanlar yönetmelik gereği maksimum faydalanma süresini tamamlamış olup yeni programlara başvuru yapamayacaklar. Bir kişi aynı anda açılacak TYP’lerden yalnızca bir tanesine başvuru yapabilecek.

Programa başvuru şartları ise şöyle:

“İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlayarak, 19 yaşından gün almış olmak, öğrenci olmamak (açık lise, açık öğretim öğrencileri hariç), emekli ve malul aylığı almamak, iş göremezlik ödeneği alanlar TYP’ye katılabilirler. Son bir içerisinde yüklenici kurumun çalışanı olmamak, 5510 sayılı kanunun 4’üncü maddesinin 1. Fıkrası (b) bendinin 4 numaralı alt bent kapsamında tarımsal faaliyette bulunanlar ile aynı kanunun ek5. Kapsamında tarım veya orman işlerinde hizmet akdi ile süreksiz olarak çalışan kişiler TYP’den yararlanabilir.

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre aynı adreste oturanların programa başvuru yapılan tarihi dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücretin 1,5 (bir buçuk) katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP’ye katılamaz. Yurtlar ve sığınma evleri vb. toplu yaşam alanlarında ikamet edenler içi bu şart aranmaz.”

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Eğitim
14 Kez Görüntülendi.
Kargı Cumhuriyet Ortaokulu’nda bağlama kursu başladı
Güncel
40 Kez Görüntülendi.
Kargı'da öğrenciler, insan hakları ve barış için tek yürek oldu
Güncel
34 Kez Görüntülendi.
Hamit Dereli: ‘Bilime ve gençliğe önem veriyoruz’
Siyaset
32 Kez Görüntülendi.
Gülhan Demiral: ‘Asla bahane üretmiyoruz, sözümüzü tutup çalışıyoruz’
Güncel
200 Kez Görüntülendi.
Metin Erişken Sevgi Evleri tamamlandı
Siyaset
32 Kez Görüntülendi.
AK Parti Kargı İlçe Başkanı Gülhan Demiral: ‘Şevkle yılmadan çalışmaya devam’
Güncel
49 Kez Görüntülendi.
Milletvekili Kaya, Kargı’da muhtarların taleplerini dinledi
Güncel
38 Kez Görüntülendi.
Kargı’da Boyabat Barajı Sahil Yolu yeniden düzenleniyor
Güncel
20 Kez Görüntülendi.
Kargı 125. Yıl Anaokulu’ndan Hayvanları Koruma Günü etkinliği
Sağlık
50 Kez Görüntülendi.
İYİ Parti Kargı İlçe Başkanı Numan Moral’ın sağlık durumu iyiye gidiyor