Kategoriler

KARGI GAZETESİ

Kargı'da " Sakal-ı Şerif " Heyecanı

Kargı ilçesinde Arefe günü Mihrihatun Camisi'nde bulunan Sakal-ı Şerif, her yıl olduğu gibi bu yılda ziyarete açıldı.

Sakal-ı Şerifi görmenin mutluluk ve heyecanını bir arada yaşayan vatandaşlar, ziyaret esnasında tekbir ve salavat getirdi.

Küçük cam tüp içinde ziyarete sunulan Sakal-ı Şerife dokunup öpebilmek için vatandaşlar adeta birbirleriyle yarıştılar.Bazı vatandaşlar Sakal-ı Şerifi görünce gözyaşlarını tutamadı.Ziyaretin ardından Sakal-ı Şerif tekrar muhafaza kutusuna sarılarak, aynı özenle kaldırıldı.

TÜRKİYE’DE BİN 818 ADET VAR

Peygamber Efendimizin mübarek sakallarına “Sakal-ı şerif” deniliyor. Müslümanlar “Lıhye-i saadet” ve “Lıhye-i şerif” diye de bilinen Sakal-ı şerifleri bereketlenmek için saklıyorlar.

Ramazan ayında ise 40 kat bohça içerisinde sandıkta tutulan cam fanus içerisindeki Sakal-ı şerifler çıkartılarak öpülüp alna sürülerek ziyaret ediliyor.

(İbrahim Efe)

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Kargı
21 Kez Görüntülendi.
Nevzat Kuzu’dan Gazeteciler Günü’nde Anlamlı Ziyaret
Güncel
42 Kez Görüntülendi.
Başkan Dereli Gazeteciler Günü’nü kutladı
Güncel
52 Kez Görüntülendi.
Kargı’da aileler okuma halkasında buluştu
Güncel
123 Kez Görüntülendi.
Kargı’daki tehlikeli köprü yenilendi
Eğitim
54 Kez Görüntülendi.
Öğrenciler pirinç ayıklayarak öğrenmenin keyfini yaşadı
Güncel
115 Kez Görüntülendi.
Kargı’da kaçak avcılığa fotokapan takibi
Siyaset
96 Kez Görüntülendi.
Kargı’daki orman köylüsünün sesi TBMM’de
Siyaset
87 Kez Görüntülendi.
AK Parti Kargı’da sahaya güçlü mesaj verdi
Eğitim
63 Kez Görüntülendi.
Kargı’da “Ailemle Sahnedeyim” etkinliği büyük ilgi gördü
Eğitim
46 Kez Görüntülendi.
Minik eller geri dönüşümü sanata dönüştürdü