Kategoriler

KARGI GAZETESİ

Kargı'da 23 Nisan’a coşkulu kutlama

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kargı’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan 23 Nisan kutlamaları ilçe stadında çeşitli etkinliklerle devam etti. Etkinliklere, Kargı Kaymakamı Abdulhamid Uyar, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, İlçe Emniyet Amiri Murat Özdoğan, İlçe Jandarma Komutanı J.Teğ. Yunus Emre Yılmaz, Ak Parti İlçe Başkanı Sacit Özdemir, CHP İlçe Başkanı Hakan Çelik, MHP İlçe Başkanı Murat Soruk, İyi Parti İlçe Başkanı Numan Moral, İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Devrez, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Burak Coşkun, Kargı Müftüsü Mahmut Uluşahan, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Hasan Çiftlik, emniyet ve askeri personel ile öğretmen ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunulmasıyla başlayan kutlamalarda günün anlam ve önemini belirten konuşma İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç tarafından yapıldı.

‘’ÇOCUKLAR MİLLETİMİZİN GELECEĞİDİR’’

Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç konuşmasında şu ifadelere yer verdi. ‘’Sayın Kaymakamım, protokolün değerli üyeleri, kıymetli katılımcılar, sevgili öğretmen ve öğrenciler, Kargılı hemşerilerim ve saygıdeğer basın mensupları.

Bu güzel günde hep birlikte olmamıza vesile olan ülkemizin ve beraberliğimizin yoğun temsil makamı T.B.M.M.’nin açılışının 102. Yıldönümü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.

Bugün milletimizin iradesini ortaya koyduğu, hakimiyetin kayıtsız şartsız Türk milletine verildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin milletin sesi olduğu bir gündür. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyada çocuklara armağan edilmiş, ilk ve tek bayramdır. Bu bayram ilçemiz, ülkemiz ve dünya çocuklarına kutlu olsun. Türk milletinin gönlünde onun bağımsızlığının bir ifadesi olarak, önemli bir yeri olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı her yıl yurdumuzun dört bir yanında büyük bir coşkuyla ve çeşitli etkinliklerle kutlanarak, milli birliğimizin kenetlenmiş ifadesini ortaya koymuştur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün düşüncesinde, çocuklar milletin geleceğidir. Onlara duyduğu güvenin ve sevginin ifadesi olarak bu milli bayramımız olan 23 Nisanları çocuklara armağan etmiştir. Türk tarihinin gurur dolu sayfalarının yeni ve gelecek nesillerce öğrenilmesi ve Türk devletinin devamını emanet edeceğimiz yeni bir Cumhuriyet gönüllülerinin bu bilinç ve sevgiyle yetişmesi amacıyla 23 Nisanlar önemli vesiledir. Başta Türkiye Büyük Millet Meclisi ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ilk meclisin tüm üyelerini Kurtuluş savaşında mücadele etmiş şehitlerimizi, gazilerimiz bu güzel vatanı bize armağan eden ve edebiyete intikal etmiş aziz şehitlerimizi hala ülkemizi savunan ve şehit düşen tüm güvenlik gücü mensubu evlatlarımızı rahmetle, gazilerimizi ise minnet ve şükranlarla anıyorum” dedi.

Konuşmanın ardından öğrenciler gösterilerini sergileyerek şiirlerini okudular. Törenin sonunda 23 Nisan dolayısıyla gerçekleştirilen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri, Kargı Kaymakamı Abdulhamid Uyar, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen ve Cumhuriyet Savcısı Onur Erten tarafından verildi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
63 Kez Görüntülendi.
Kargı'dan Afrika’ya uzanan yardım eli
Eğitim
38 Kez Görüntülendi.
Minikler fotoğraflarla Kargı’yı tanıttı
Siyaset
52 Kez Görüntülendi.
‘Kargı için çok güzel gelişmeler oluyor’
Güncel
82 Kez Görüntülendi.
Osmancık TMO’ya Kargılı müdür
Eğitim
57 Kez Görüntülendi.
Kargı Atatürk İlkokulu’ndan örnek etkinlik: Ailemle kitap okuyorum
Güncel
31 Kez Görüntülendi.
‘Hizmet bir bayrak yarışıdır’
Siyaset
23 Kez Görüntülendi.
AK kadınlarda değerlendirme toplantısı
Güncel
122 Kez Görüntülendi.
Kargı'da 5 yapının yıkımı için ihale yapılacak
Güncel
107 Kez Görüntülendi.
Kargı’da 4 köye İçme Suyu Tesisi, 1 köye Güneş Enerji Santrali kurulacak
Güncel
96 Kez Görüntülendi.
Kargı'da 24 tarla satışa çıkıyor: İhale 13 Mayıs'ta yapılacak