Kategoriler

KARGI GAZETESİ

Kargı'da meşhur Taşköprü sarımsağını yetiştiriliyor

Kargı'da meşhur Taşköprü sarımsağı yetiştiriciliği yapılıyor.

Tarımda çeşitliliği denemek için aylarca araştırma yapan ve hobi olarak tarımla uğraşan Kargılı Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Ahmet Saim Turgay Eliyatkın, üç dönüm arazisine yaklaşık 300 kg meşhur Taşköprü sarımsağı ekti.

Eşi Aynur Eliyatkın'ın girişimiyle araştırma yapan Turgay Eliyatkın, Taşköprü'de sarımsak ekicileriyle görüşerek iklim ve yetişme şartları hakkında bilgiler aldı. Kargı ilçesinin de aynı şartları taşıdığını belirten Eliyatkın, Taşköprü'den getirdiği bayanlar ekibi ile birlikte üç dönüm araziye sarımsak ekti.

Eliyatkın konuşmasında; " İlçemizde tarımda çeşitlilik oluşturmak istedim.Aylarca süren gözlemlerim ve istişarelerim sonucunda sarımsak üretiminin ilçemizde olabileceği kanaatına vardım.Taşköprü'de bu işi yapan tanıdıklarımdan iklim ve yetiştirme şartları hakkında bilgi alarak, Taşköprü'de yıllarca bu işle uğraşan bayanlarla Kargı ilçesinde bulunan tarlamızda ekim işini tamamladık.İnşallah emeklerimiz karşısında verim alacağız" dedi. Taşköprü'den ekim çalışmalarına gelen bayanlar ise ; " Taşköprümüzün sarımsağı bizler için altındır.Bu altını Turgay oğlumuzun tarlasına ekiyoruz. Burada da verimli olacağına inanıyoruz." dediler.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Sağlık
9 Kez Görüntülendi.
Sağlık alanında bir müjde daha: Kargı’ya Çocuk Doktoru kadrosu açıldı
Güncel
74 Kez Görüntülendi.
Kargı'dan Afrika’ya uzanan yardım eli
Eğitim
39 Kez Görüntülendi.
Minikler fotoğraflarla Kargı’yı tanıttı
Siyaset
54 Kez Görüntülendi.
‘Kargı için çok güzel gelişmeler oluyor’
Güncel
82 Kez Görüntülendi.
Osmancık TMO’ya Kargılı müdür
Eğitim
58 Kez Görüntülendi.
Kargı Atatürk İlkokulu’ndan örnek etkinlik: Ailemle kitap okuyorum
Güncel
33 Kez Görüntülendi.
‘Hizmet bir bayrak yarışıdır’
Siyaset
24 Kez Görüntülendi.
AK kadınlarda değerlendirme toplantısı
Güncel
125 Kez Görüntülendi.
Kargı'da 5 yapının yıkımı için ihale yapılacak
Güncel
108 Kez Görüntülendi.
Kargı’da 4 köye İçme Suyu Tesisi, 1 köye Güneş Enerji Santrali kurulacak