Kategoriler

KARGI GAZETESİ

Doğalgaz sadece TOKİ’ye mi gelecek?

Kargı’ya doğalgaz verileceği haberini geçen hafta sizlerle paylaşmıştık. Açıklamayı yapan Çorumgaz Genel Müdürü Kasım Kahraman’ın açıklamasında olmamasına rağmen yapılan yorumlarla birlikte doğalgazın sadece TOKİ konutlarına geleceği konusunda ilçede kısa sürede bir söylenti çıktı ve artarak devam ediyor.

Bununla ilgili haberimizin altına yapılan yorumlarda bu soru çok kez sorulmuş. Bende doğalgaz ile ilgili yanlış bilinenleri ve bilinmeyen bazı ayrıntıları araştırarak sizlerle paylaşmak istedim.
Öncelikle doğalgazın sadece TOKİ Konutlarına geleceği iddiası sadece söylentiden ibaret. Doğalgaz tüm ilçeye gelecek. Ancak bu sürecin tabiî ki birde teknik kısmı var.

BELEDİYE BAŞKANLARIYLA TOPLANTI YAPILACAK

Edindiğim bilgilere göre önümüzdeki haftalarda doğalgaz şirketi, çalışma yapılacak ilçelerin belediye başkanları ile bir toplantı yapacak. Bu toplantıda ilçenin yer altı haritaları, krokileri istenecek ve nerede kanalizasyon var, neden telefon hatları geçiyor, nerden elektrik hattı geçiyor bu konuda bir çalışma yapılacak. Şirket fizibilite çalışmasını tamamladığında kazı çalışmalarına başlayacak.
İlk olarak doğalgazın depolama sisteminin nereye yapılacağı konusunda yer tespiti yapılacak. Doğalgaz taşıma sistemi ile tankerlerle taşınacağından bu depolamanın yapılacağı yer için önce uygun yer belirlenecek. Daha sonra resmi prosedürler yerine getirildikten sonra ilk kazma vurulacak.
Bütün bu anlattıklarım uzun bir süreç gibi görünse de aslında o kadarda uzun olmayacağı söyleniyor. Örneğin Mecitözü ilçesinde prosedür çalışmaları bittikten sonra, kazı yapılıp doğalgazın verilmesi çalışmaları yaklaşık 1,5 ay sürmüş ve 1,5 ay sonunda ilçede doğalgaz kullanılmaya başlanmış.
Denilen o ki çalışmaların başlamasıyla Kargı kısa sürede doğalgaza kavuşabilecek. 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
23 Kez Görüntülendi.
Kargı’nın köylerinde yağmur duasına çıkıldı
Sağlık
6 Kez Görüntülendi.
Gökhan Bilgili: ‘Hasta-çalışan ilişkisinde en önemli etken doğru iletişim kurulması’
Güncel
19 Kez Görüntülendi.
“Bu Sahne Aynı Biz”sahnelendi
Güncel
34 Kez Görüntülendi.
Kargı Belediyesi tabelasını yeniledi: T.C. ibaresi eklendi
Güncel
36 Kez Görüntülendi.
Ekrem Keçeli’den dev sanayi iş yerleri projesi
Güncel
38 Kez Görüntülendi.
Kargı Kaymakamı Taha Soydaş’a veda
Güncel
16 Kez Görüntülendi.
Kargı Köylere Hizmet Götürme Birliği meclis üyeleri seçildi
Siyaset
9 Kez Görüntülendi.
Milletvekili Tahtasız: Yol ve internet sorunun takipçisi olacağız
Güncel
8 Kez Görüntülendi.
Başhekim ve Hastane Müdüründen gazetemize ziyaret
Güncel
12 Kez Görüntülendi.
Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri belirlendi