Kategoriler

KARGI GAZETESİ

Yenidoğan sünneti ile ilgili bilinmesi gerekenler

Çorum Özel Hastanesi Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Özgür Sönmezer, Yenidoğan sünneti ile ilgili bilgiler verdi.

Sönmezer, "Doktor olarak benim tavsiyem bebek 2 aylık olduktan sonra en kısa sürede sünnet yapılmasıdır. Dört veya beşinci aylardan sonra bebek hareketlendiği için işlem süresi uzamaktadır" diyerek, açıklamasında şunları ifade etti:

"Yenidoğan sünneti tecrübeli ellerde kısa sürede ve genel anestezi almadan yapılır. Lokal anestezi ile yapılmaktadır. Bu nedenle bebeğin aç kalması gerekmez.

Tok karnına işlem yapıldığında bebek sünnet sırasında çoğunlukla uyur.

Bebek bir cerrahi işlem için minik görünse de bedenin kendini onarımı bu yaş grubunda daha hızlı olduğundan iyileşme süreci çok kısa sürmektedir.

Sünnet derisindeki damarlar çok küçük olduğundan belirgin kanama hemen hemen hiç görülmemektedir.

Sünnetsiz çocukların idrar yolu enfeksiyonuna sünnetli çocuklara oranla 10 ile 20 kat daha fazla yakalandığı görülmektedir. Yenidoğan sünneti ile hijyen daha kolay sağlanır ve penis ön derisinin yapışıklıkları ve darlıkları (fimozis) önlenmiş olur.

Yenidoğan sünnetinin diğer bir önemi çocukta psikolojik travma oluşturmamasıdır. Ayrıca sünnet sonrası bakımının çok basit ve kolay olması yenidoğan sünnetinin bir başka rahatlığıdır. Bebeğin bezi dışında ayrı bir pansumana ihtiyaç duyulmamaktadır. Mikrop kapma veya tahriş olma riskinin daha az olması ve ilk günlerde çarpma gibi dış etkilerden güzelce korunması nedeniyle adeta kimse çocuğun sünnet olduğunu bile anlamaz.

Sünnet sonrası bakımda oldukça kolaydır. Sünnet işleminden 1 saat sonra evinize gidebilirsiniz. Sünnet sonrasında antibiyotikli bir krem günde 1 kez sürülür, yara da 1 hafta içerisinde iyileşmektedir."

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Siyaset
15 Kez Görüntülendi.
İYİ Parti Kargı İlçe Teşkilatı, Türklük Günü Şöleni’ne katılıyor
Yaşam
31 Kez Görüntülendi.
Bülbül ve Kodal Ailelerinin Mutlu Günü: İrem ile Kenan hayatlarını birleştirdi
Sağlık
56 Kez Görüntülendi.
Sağlık alanında bir müjde daha: Kargı’ya Çocuk Doktoru kadrosu açıldı
Güncel
104 Kez Görüntülendi.
Kargı'dan Afrika’ya uzanan yardım eli
Eğitim
54 Kez Görüntülendi.
Minikler fotoğraflarla Kargı’yı tanıttı
Siyaset
61 Kez Görüntülendi.
‘Kargı için çok güzel gelişmeler oluyor’
Güncel
91 Kez Görüntülendi.
Osmancık TMO’ya Kargılı müdür
Eğitim
65 Kez Görüntülendi.
Kargı Atatürk İlkokulu’ndan örnek etkinlik: Ailemle kitap okuyorum
Güncel
37 Kez Görüntülendi.
‘Hizmet bir bayrak yarışıdır’
Siyaset
27 Kez Görüntülendi.
AK kadınlarda değerlendirme toplantısı