Kategoriler

KARGI GAZETESİ

‘KOSGEB destek programı tabana yayılmalı’

Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Recep Gür, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Kovid-19’dan etkilenen mikro ve küçük işletmelere sağlanacak olan 5 milyar TL’lik hızlı destek programından tüm esnaf ve sanatkar kesiminin yararlanması gerektiğini söyledi.

Bu programdan sadece imalat sektörü ile teknoloji alanında faaliyet gösteren işletmelerin yararlanabildiğini belirten Recep Gür, “Oysa ki pandemi sürecinde en çok ağır yara alan kesim esnaflarımız oldu. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan bu destek programının kapsamı genişletilerek tüm esnaf ve sanatkarların 3 yıl geri ödemesiz ve faizsiz bu krediye ulaşım imkanı sağlanmalıdır” dedi.

KANUNLA KAPATILAN ESNAFA ÖNCELİK VERİLMELİ

Desteğin kanunla kapatılan başta kahveci, kantinci ve öğrenci servisçisi esnaflarına verilmesi gerektiğini aktaran Gür, konfeksiyoncu, hazır giyim, mobilya ve yiyecek-içecek sektörünün de desteklenerek biran önce ayağa kaldırılması gerektiğini ifade etti.

KOSGEB aracılığıyla kullandırılacak olan bu krediye başvuru şartlarının da ağır olduğunu ve çoğu işletmenin açıklanan kredi imkanından yararlanamayacağını vurgulayan Gür, destek için teşekkür ederken, destek kredisinin kapsamının da genişletilmesi gerektiğini kaydetti.

BÜYÜK MARKETLER KÜÇÜK ESNAFI YOK EDİYOR

ÇESOB Başkanı Recep Gür ayrıca, bazı şehirlerde İl Hıfzıssıhha Kurulları tarafından sokağa çıkma yasağı süresince hafta içi ve Cumartesi günü açık olan büyük marketlerde ayakkabı, elektronik eşya, telefon, kırtasiye, zücaciye, hırdavat ve giyecek satışı yapılmaması yönünde kararlar alındığını ancak bu kararların da gelen bir genelgeyle iptal edildiğini söyledi.

Büyük marketlerde satışı gerçekleştirilen bu ürünlere pandemi öncesi ve sonrasında da asla müsaade edilmemesi gerektiğinin altını çizen Gür, bir evin ihtiyacı olan A’dan Z’ye her şeyi reyonlarında bulunduran büyük marketlerin küçük esnafı yok olmayla yüz yüze bıraktığını kaydetti.

Recep Gür, büyük marketlerin Pazar günü kapalı olmasının da memnuniyet verici olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Eğitim
36 Kez Görüntülendi.
Minikler fotoğraflarla Kargı’yı tanıttı
Siyaset
48 Kez Görüntülendi.
‘Kargı için çok güzel gelişmeler oluyor’
Güncel
76 Kez Görüntülendi.
Osmancık TMO’ya Kargılı müdür
Eğitim
54 Kez Görüntülendi.
Kargı Atatürk İlkokulu’ndan örnek etkinlik: Ailemle kitap okuyorum
Güncel
27 Kez Görüntülendi.
‘Hizmet bir bayrak yarışıdır’
Siyaset
22 Kez Görüntülendi.
AK kadınlarda değerlendirme toplantısı
Güncel
118 Kez Görüntülendi.
Kargı'da 5 yapının yıkımı için ihale yapılacak
Güncel
105 Kez Görüntülendi.
Kargı’da 4 köye İçme Suyu Tesisi, 1 köye Güneş Enerji Santrali kurulacak
Güncel
93 Kez Görüntülendi.
Kargı'da 24 tarla satışa çıkıyor: İhale 13 Mayıs'ta yapılacak
Güncel
85 Kez Görüntülendi.
Ormanda istihdam sevinci: Kargı’dan 9 kişi işe başlıyor