Kategoriler

KARGI GAZETESİ

‘Bizlere düşen bu vatanı korumak’

Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Recep Gür, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106. yıldönümü nedeniyle yazılı bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Gür mesajında, milletimizi yok etmeye, ülkemizin parçalamaya niyetlenen zamanın en güçlü devletlerine karşı vermiş olduğumuz, tarihte eşine az rastlanır bir mücadele olan Çanakkale Zaferi’nin 106. yıldönümünü kutlamanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Çanakkale Zaferi’nin yüce milletimizin kaderini ve dünya tarihinin akışını değiştiren ‘bizi tarihten silemezsiniz’ dedirten elindeki çok kısıtlı imkanlara rağmen dünyanın bütün ordularının birleşerek topyekun saldırdıkları bir savaşta yapılan varoluş mücadelesi olduğunu kaydeden Recep Gür, mesajının devamında şunları kaydetti:

“Türk milleti bu mücadele sonunda birlik ve beraberlik ruhu içerisinde bağımsızlığından vazgeçmeyeceğini bir kez daha dünyaya ilan etmiştir. Ülkenin her köşesinden gelerek aynı duygu ve düşünce etrafında birleşerek millet olma bilincine erişmek için hep beraber bir direniş gösterilmiş, savunması yapılan toprak yurt edinilmiştir. Bizlere düşen bütün fertleriyle el ele verilerek canımızı kanımızı feda ederek kazandığımız bu vatanı korumak, bu kutsal emanete sahip çıkmaktır. Bu duygularla başta Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere Türk milletinin bölünmez bütünlüğü uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden ve hayatta olan kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.”

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Asayiş
211 Kez Görüntülendi.
Astsubay Oğuzhan Tombuloğlu hayatını kaybetti
Güncel
104 Kez Görüntülendi.
Kargı Belediye Başkanı Hamit Dereli’den Hacı Odabaş’a ziyaret
Asayiş
82 Kez Görüntülendi.
Kargı’daki orman yangını korkuttu
Eğitim
149 Kez Görüntülendi.
KARGI’YA OKUMAYI SEVDİREN ADAM
Güncel
62 Kez Görüntülendi.
Başkan Dereli, makamını çocuklara emanet etti
Güncel
74 Kez Görüntülendi.
Kargı’da 23 Nisan coşkuyla kutlandı
Güncel
47 Kez Görüntülendi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Uluçay: 23 Nisan bir milletin küllerinden doğuşunun ilanıdır
Güncel
45 Kez Görüntülendi.
Başkan Dereli: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı
Güncel
99 Kez Görüntülendi.
Kargı Kaymakamlığı, Muhammet Ali Özkan'a emanet
Spor
80 Kez Görüntülendi.
Kargı Tarihi Yağlı Güreşlere hazırlanıyor