Kategoriler

KARGI GAZETESİ

ÇOR-BİL-DER çalışmalarına başladı

Çorum Hitit Bilirkişiler Derneği ÇOR-BİL-DER faaliyetlerine başladı.

Çorum’da Adli Tüketici ve Tahkim Bilirkişiliğine yönelik görev alan bilirkişilerin, sosyal yardımlaşma, mesleki dayanışma, eğitim sürekliliği, bölge kurullarındaki durumları, iletişimleri, koordinasyonlu çalışmalar açısında birlik ve beraberliklerinin sağlanabilmesi amacıyla yola çıkan Çorum Hitit Bilirkişiler Derneği ÇOR-BİL-DER, çalışmalarını sürdürecek.

Kurucular kurulu, Mali Müşavir İbrahim Ahıshalı başkanlığında, Mali Müşavirler Eşref Eldoğan, Canan Bıyık, Ceyhan Baran, Gayrimenkul Değerleme ve SPK Uzmanı Mustafa Aran, Makine Mühendisi Ahmet Uzunboy ile Ebru Kaltakçı, Otomotiv Satış ve Satış Sonrası Hizmetler ile Sigortacılık alanında Fatih Kankurdan’ın katılımlarıyla, kurulan derneğin 22 Mart 2021 tarihinde genel kurulu gerçekleştirilerek görev dağılımı karar bağlanacak.

Dernek faaliyetleri hakkında bilgi veren İbrahim Ahıshalı, “Uzun yıllardır Samsun Bölge Bilirkişiler Kuruluna bağlı Çorum’daki sayıları 300’ün üzerindeki Bilirkişilerin, güncelleme eğitimleri, mesleki gelişim eğitimleri, mevzuat güncelleme uyumları gibi bir çok alanda aktif olarak görev alan kurucular kurulu üyeleri, Çorum’da yerleşik bilirkişileri bir araya getirerek, adalet alanında yapılan reformlar kapsamındaki bilirkişilik sisteminin kalitesinin artırılmasına ve öngörülebilirliğinin sağlanmasına yönelik çalışmaların Çorum’daki temsilcisi olarak, hazırladıkları teknik projelerle derneklerinin faaliyetlerini hızla hayata geçirme hedefindeyiz” dedi.

“Bilirkişilik Dairesi Başkanlığı’na bağlı bölge kurulları tarafından sürekli olarak gözlemlenen ve değerlendirilen, bir kamu görevi niteliği bulunan bilirkişilik görevinin saygınlığının artırılması, bilim, ilim ve fenne dayalı mesleki bilgi ve birikimlerin adaletin tesisi için son derece önem arz ettiği bir konu haline gelmiştir” diyen İbrahim Ahıshalı, “Bu mekanizmada her ne kadar geçmiş dönemlerde ticari yaklaşımlara rastlanılsa da bilirkişiliğin tüm adli, tüketici ve sigorta tahkim alanlarında sorunların çözümü ve adaletin tesisi için bir kamu görevi olduğunun altını çizmek gerekmektedir. Ülkemizde aktif olarak faaliyette bulunan 11 dernek vasıtasıyla, bölgesel olarak yapılanarak, birlik ve beraberlik içerisinde hedeflenen arzulanan dayanışma özlemini gidermek, sosyal ve adil dosya paylaşımının tesisi ile alt uzmanlık alanları ve rapor içerikleri bakımında gözlemlenen sorunların çözüm için bireysel hareket yerine Sivil Toplum Kuruluşu olmanın sorumluluğu ile hareket edilmesinin daha hızlı ve çözümcül olması nedeniyle ilimiz ve ilçelerimizdeki tüm bilirkişilik görevi alan arkadaşlarımızı derneğimize katılıma davet ediyorum” açıklamalarında bulundu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Eğitim
63 Kez Görüntülendi.
Kargı’dan Osmancık’a eğitim ziyareti
Güncel
56 Kez Görüntülendi.
Nevzat Kuzu: İhalesi onaylanan Kavakçayı Göleti 4 yıldır neden yapılmıyor?
Siyaset
37 Kez Görüntülendi.
Gülhan Demiral: Sağlığa yatırım hayat kalitesini artırmaktadır
Siyaset
33 Kez Görüntülendi.
CHP’den Kargı’daki esnaf temsilcilerine ziyaret
Güncel
25 Kez Görüntülendi.
CHP heyetinden Başkan Dereli'ye ziyaret
Güncel
16 Kez Görüntülendi.
Milletvekili Tahtasız: Kargı’da esnaf krediye ulaşamıyor
Siyaset
40 Kez Görüntülendi.
Anahtar Parti Kargı İlçe Başkanlığı'ndan yönetim kurulu toplantısı
Sağlık
55 Kez Görüntülendi.
Kargı’da sağlık hizmeti güçleniyor: 2 yeni hekim atandı
Flaş Haber
34 Kez Görüntülendi.
Kargı’da çeltik arazileri ihaleyle kiraya verilecek
Güncel
23 Kez Görüntülendi.
Kargı’da minikler tekne orucu deneyimi yaşadı