Kategoriler

KARGI GAZETESİ

Ülkü Ocaklarından Eğitim Hizmeti

Ülkü Ocakları Eğitim Ve Kültür Vakfı Kargı İlçe Başkanı Alperen Özdemir, “Türk gençliğinin eğitimine ve genel kültürüne katkıda bulunmak amacıyla Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezimizin hazırladığı, öz değerlerimizle beslenen, eğlendirirken öğreten yepyeni bir dijital platform “BilgiOcakta” uygulaması Türk Milletinin hizmetindedir” dedi.

Kargı Ülkü Ocakları tarafından, Ülkü Ocaklarının yeni dijital eğitim platformu olan ve kısa zaman içerisinde tüm Türk Gençliğinin beğenisini kazanan “Bilgi Ocakta” uygulamasını tanıtmak için yazılı açıklamada bulunuldu.

Ülkü Ocaklarının yeni dijital eğitim platformu 'BilgiOcakta' hakkında bilgi veren Özdemir, “Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından hazırlanan BilgiOcakta, başta Türk gençliği olmak üzere milletimizin tüm fertlerinin kullanımına tamamen ücretsiz olarak sunulmuş bir eğitim programıdır. BilgiOcakta; öğretirken eğlendiren, eğlendirirken düşündüren, düşündürdükçe geliştiren içerikleriyle Türk gençliğinin kişisel ve akademik gelişimine katkıda bulunmayı hedefler. Okul çağındaki gençlerimizin derslerine yardımcı, her yaştan bireylerin aradığını bulabileceği, bilgi yarışmasından, test çözümlerine, sıra dışı bilgilerden, tarihte bugün neler olduğuna dair her türlü̈ bilginin kaynağı BilgiOcakta da mevcuttur” ifadesini kullandı.

Çevrimiçi Eğitim Modülünde; Lise ve Üniversiteye Hazırlık, KPSS ve ALES testlerinin de yer aldığını ilerleyen süreçlerde bunlara TUS ve YÖK-DİL gibi ÖSYM’nin yaptığı diğer derslerin de ekleneceğini ifade eden Özdemir açıklamasına şöyle devam etti;

“BilgiOcakta, gençlerimize sınavlarda destek olacak eğitimlerin yanı sıra her gün düzenlenen bilgi yarışmaları da mevcut. Genel kültür, tarih, coğrafya, kültür-sanat, müzik, spor, edebiyat, sinema ve dergiler kategorilerinde, binlerce soruyla hazırlanan bilgi yarışması Türk gençliğinin genel kültürünün arttırılması; bilgi dağarcığının geliştirilmesi, ilgi alanlarının tespiti ve bu alanlarda belli düzeyde yeterliliğe ulaşılması hedeflenmektedir. Soru içerikleri; Türk gençliğinin milli benlik bilinci ve manevi değerleri yönünden gelişmesine katkıda bulunacak nitelikte hazırlanmıştır. Günlük, haftalık ve aylık periyotlarda hazırlanan puan tabloları ile kullanıcılar arasında rekabet ortamı sağlanması; bu sayede ilerleme kaydedilmesi hedeflenmektedir" dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Asayiş
482 Kez Görüntülendi.
Astsubay Oğuzhan Tombuloğlu hayatını kaybetti
Güncel
129 Kez Görüntülendi.
Kargı Belediye Başkanı Hamit Dereli’den Hacı Odabaş’a ziyaret
Asayiş
98 Kez Görüntülendi.
Kargı’daki orman yangını korkuttu
Eğitim
163 Kez Görüntülendi.
KARGI’YA OKUMAYI SEVDİREN ADAM
Güncel
69 Kez Görüntülendi.
Başkan Dereli, makamını çocuklara emanet etti
Güncel
77 Kez Görüntülendi.
Kargı’da 23 Nisan coşkuyla kutlandı
Güncel
48 Kez Görüntülendi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Uluçay: 23 Nisan bir milletin küllerinden doğuşunun ilanıdır
Güncel
47 Kez Görüntülendi.
Başkan Dereli: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı
Güncel
107 Kez Görüntülendi.
Kargı Kaymakamlığı, Muhammet Ali Özkan'a emanet
Spor
83 Kez Görüntülendi.
Kargı Tarihi Yağlı Güreşlere hazırlanıyor