Kategoriler

KARGI GAZETESİ

Çorumlular Çankaya'ya yeni cami kazandırdı

Başkanlığını AK Parti Kurucularından 22. Dönem Çorum Milletvekili Ali Yüksel Kavuştu'nun yaptığı AK-EV Hoşdere Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği, Ankara Çankaya’ya yeni bir cami kazandırdı.

Çankaya ilçesi Hoşdere Caddesi Özvatan Sokak’ta yapılan Öğretmen Semiha Yıldırım Cami, düzenlenen törenle ibadete açıldı. Törene, eski Başbaban Binali Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım ve kızı Büşra Yıldırım, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ankara Valisi Vasip Şahin, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıkoğlu, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanları Melih Gökçek ve Mustafa Tuna ile eski bakanlardan Abdulkadir Aksu, Ahmet Arslan ve İsmet Yılmaz'la birlikte çok sayıda davetli katıldı.

TEMELİNİ BİNALİ YILDIRIM ATMIŞTI

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende ilk olarak AK-EV Hoşdere Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ali Yüksel Kavuştu bir konuşma yaptı. Kavuştu, 1995 yılında 3 bin metrekare büyüklüğündeki arsasını ihale ile satın aldıkları caminin temelinin 4 yıl önce dönemin Başbakanı Binali Yıldırım tarafından atıldığını hatırlattı. Kavuştu, başta Yıldırım Ailesi olmak üzere caminin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.

YILDIRIM: HAYIR İŞİ GÖNÜL İŞİDİR

Törende konuşan eski Başbakan Binali Yıldırım ise “Cami yaptırmak, eser bırakmak, insan yetiştirmek, biz bu dünyayı terk ettikten sonra arkamızda kalacak hoş sedaların en önemlisidir. Hâyır hasenat işi gönül işidir. Dernek yönetimine ve emeği geçen herkese teşekkür eder, Ankaramıza, mahallemize ve bütün Müslümanlara hayırlı olmasını dilerim” dedi.

CAMİ DUALARLA İBADETE AÇILDI

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da "Öğretmen Semiha Yıldırım Camii hayırlara vesile olsun. Cenab-ı Hak minarelerinden ezan seslerini eksik etmesin ve nice insanların burada kıyama durmasını, rüku, secde yapmasını nasip eylesin" diyerek caminin açılışını gerçekleştirdi. Öğretmen Semiha Yıldırım cami, 3 bodrum, zemin ve 1 kat olarak 5 kattan oluşuyor. Külliyede cami ile birlikte kütüphane, kız ve erkek Kur’an kursu, cami lojmanı, konferans salonu, yemek salonu, çocuk oyun alanı, gasilhane, otopark gibi alanlarda bulunuyor.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
17 Kez Görüntülendi.
KGK Yönetim Kurulu İstanbul’da toplandı
Turizm
76 Kez Görüntülendi.
Kargı’nın doğa harikası Abdullah Yaylası turizme kazandırılacak
Güncel
59 Kez Görüntülendi.
Kargı’da ''Orman Benim'' etkinliği
Güncel
24 Kez Görüntülendi.
Türkmen Bakan Maruf ve heyetinin KGK ziyareti
Güncel
39 Kez Görüntülendi.
Üretim ve Standardizasyon tatbikatı yapıldı
Güncel
27 Kez Görüntülendi.
Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına dikkat!
Sağlık
23 Kez Görüntülendi.
Fıtıkların çeşitleri neler? En sık hangileri görülüyor?
Siyaset
58 Kez Görüntülendi.
Milletvekili Tahtasız, Dereli ve Dümenci’yi mecliste ağırladı
Güncel
16 Kez Görüntülendi.
Dereli: 1 Mayıs dayanışmanın, mücadelenin, kardeşliğin günüdür
Güncel
170 Kez Görüntülendi.
Kargı’nın köylerinde yağmur duasına çıkıldı