Kategoriler

KARGI GAZETESİ

Hemşehrimizden İstanbul’da 2. baro başvurusu

“Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”un 5 binden fazla avukatın bulunduğu illerde 2 bin avukatla yeni baro kurulmasını düzenleyen hükmü kapsamında avukatlar Necati Ceylan, Niyazi Paksoy, Kargılı hemşehrimiz Cavit Tatlı ve Şengül Karslı, İstanbul'da ikinci baronun kurulması için yeterli imzayı topladı.

Yeni baronun kurucular kurulu üyeleri Paksoy, Ceylan, Karslı ve Tatlı, 2 binin üzerinde avukatın imzasını ve kuruluş dilekçesini Türkiye Barolar Birliğine teslim ederek, ikinci baro kurulması için başvuru yaptı. Türkiye Barolar Birliği önünde açıklama yapan Şengül Karslı, avukatların imzalarıyla tarihe not düşüldüğünü belirtti. Karslı, “Yeni baronun tüzel kişiliğini oluşturmak üzere Türkiye Barolar Birliğinden yetki verilmesini beklemekteyiz. Takibinde gerçekleştireceğimiz genel kurulla birlikte yeni baromuz tüzel kişilik kazanmış olacaktır” dedi.

TATLI: “FAYDALARINI ÜLKEMİZ GÖRECEKTİR”

Kurucular kurulu üyesi hemşehrimiz avukat Cavit Tatlı ise yeni kurulacak baroyla avukatların biriken sorunlarına, yapılması gerekenlere eğileceklerini ve bunları gündeme getireceklerini söyledi. Tatlı, “Baromuz kurulduğunda yaptıklarımızla, çoklu baronun, yeni baronun faydalarını önce avukatlar, adli teşkilat sonra da tüm ülkemiz görecektir” değerlendirmesinde bulundu.

Kuruluş çalışmaları için yola çıktıklarında "2 bin imzayı bulamazlar" denildiğine işaret eden Cavit Tatlı, 2 binin üzerinde imzayla başvuru yaptıklarını dile getirdi. Tatlı, TBB’nin yetki vermesinin ardından genel kurul yapacaklarını ve daha sonra baronun tüzel kişilik kazanacağını aktardı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
13 Kez Görüntülendi.
Başkan Dereli'den Anneler Günü kutlama mesajı
Güncel
21 Kez Görüntülendi.
CHP’li meclis üyelerinden Vali Dağlı’ya ziyaret
Güncel
13 Kez Görüntülendi.
Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği Meclisi toplandı
Yaşam
61 Kez Görüntülendi.
Akif Yılmaz hayatını kaybetti
Eğitim
54 Kez Görüntülendi.
Kargı’da öğretmenler eylem yaptı
Güncel
47 Kez Görüntülendi.
Kargı Belediyesi hayvan barınağını tamamladı
Güncel
43 Kez Görüntülendi.
Kargı’nın doğalgaz çalışması ve diğer yatırımları değerlendirildi
Güncel
31 Kez Görüntülendi.
Kargı’da Trafik Haftası etkinliklerle kutlandı
Güncel
50 Kez Görüntülendi.
Başkan Dereli, Akkise Köyü’ndeki yağmur duasına katıldı
Güncel
22 Kez Görüntülendi.
9.Türk Dünyası Belgesel Film Festivali müracaatları devam ediyor