Kategoriler

KARGI GAZETESİ

Yangın alanında keşif

Çorum’un Kargı ilçesi ile Sinop’un Saraydüzü ilçesi sınırında çıkan yangının kontrol altına alınıp soğutma çalışmalarına başlanmasıyla birlikte yangının çıkış sebebi de araştırılmaya başlandı. İklimsel etkenler ve sabotaj ihtimali dahil tüm ihtimaller titizlikle araştırılıyor.

Kargı Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ağaçhanlı, Sinanözü Köyü’nde, Jandarma Olay Yeri İnceleme ekipleri ile birlikte keşif yaptı. Görgü tanıklarının yangının ilk olarak Karatepe Mevkii’nde çıktığını gördüklerini beyan etmeleri üzerine çalışmalar o bölgede yoğunlaştırıldı. Jandarma Olay Yeri İnceleme ekipleri fotoğraflama yaparak çıkış sebebini tespit etmeye çalıştı.
Kargı Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ağaçhanlı, yangına ilk müdahale eden orman işçileri ve köylülerle görüşerek ifadelerini aldı. Yangında iklimsel etkenler ve sabotaj ihtimali dahil tüm ihtimaller titizlikle araştırılıyor.
Yangının şuana kadar 400 hektarlık alanda etkili olduğu ancak yaklaşık 200 hektarlık bir alanın zarar görmüş olabileceğini değerlendiren orman yetkilileri, kesin hesaplamanın drone ile havadan ölçüm yapıldıktan sonra belirlenebileceğini belirtiyorlar.
Yangının bugüne kadar ki en büyük orman yangını olduğunu da belirten orman yetkilileri, bölgede en son 1998 yılında 73 hektarın yandığı bir yangın meydana geldiğini belirtiyorlar. 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Sağlık
5 Kez Görüntülendi.
Güncel
71 Kez Görüntülendi.
Kargı'dan Afrika’ya uzanan yardım eli
Eğitim
39 Kez Görüntülendi.
Minikler fotoğraflarla Kargı’yı tanıttı
Siyaset
54 Kez Görüntülendi.
‘Kargı için çok güzel gelişmeler oluyor’
Güncel
82 Kez Görüntülendi.
Osmancık TMO’ya Kargılı müdür
Eğitim
58 Kez Görüntülendi.
Kargı Atatürk İlkokulu’ndan örnek etkinlik: Ailemle kitap okuyorum
Güncel
33 Kez Görüntülendi.
‘Hizmet bir bayrak yarışıdır’
Siyaset
24 Kez Görüntülendi.
AK kadınlarda değerlendirme toplantısı
Güncel
125 Kez Görüntülendi.
Kargı'da 5 yapının yıkımı için ihale yapılacak
Güncel
108 Kez Görüntülendi.
Kargı’da 4 köye İçme Suyu Tesisi, 1 köye Güneş Enerji Santrali kurulacak