Kategoriler

KARGI GAZETESİ

Başkan Şen, Şehircilik Şurasına katıldı

Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’deki şehircilik şurasına katıldı.

Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’deki şehircilik şurasına katıldı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, Türkiye'nin yeni şehirleşme vizyonunun gelişen ve değişen koşullar çerçevesinde katılımcı şekilde belirlenmesi amacıyla 27 Ocak'ta başlatılan "Şehircilik Şurası" 8 Kasım'da Külliye’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla sona erdi. "Şehirlerimizde Kimlik, Planlama ve Tasarım", "Kentsel Dönüşüm, "Şehirleşme, Göç ve Uyum", " Şehirleşmenin Yeni Vizyonunda Yerel Yönetimlerin Rolü" başlıklı dört ayrı konu başlığında, yaklaşık 10 aydır yürütülen şuranın son toplantısının ardından genel kurul yapılarak şura kararlarına nihai şekli verileceği kaydedildi.

Çorum'dan da il ve ilçe belediye başkanlarının katıldığı şurada Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen de hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle düzenlenen programa, bakanlar, milletvekilleri, müsteşarlar, Büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanları ve ilgili bürokratlar katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şehircilik Şûrası’nda yaptığı konuşmada, “Özellikle son 15 yılda ülkemizdeki 81 vilayetimizin birikmiş sorunlarının çözümü noktasında gerçekten tarihî nitelikte adımlar attık. Tüm kurumlarımızla birlikte asırlık ihmalleri gidermenin, kronikleşen meselelere çözüm bulmanın mücadelesini vermeyi sürdürüyoruz” dedi.

Şehircilik alanında da yeni politika ve yaklaşımlara ihtiyaç olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehircilikte de nicelik odaklı değil nitelik odaklı bir anlayışın hâkim kılınması gerektiğini kaydederek, “İnsanı merkeze almadan, fıtratı odak noktası yapmadan şehircilikte arzu ettiğimiz yere varamayız. Biz de modern mimarinin imkânlarıyla, kadim ve kalıcı olanı sentezlemek için çalışacağız. Son iki asrımıza damgasını vuran taklitçi zihniyeti artık bir kenara bırakmalıyız. Bugün yüzleştiğimiz meselelerin çözümü için önce zihniyet dönüşümünü gerçekleştirmeye ihtiyacımız bulunuyor” diye konuştu. (Sevil Sınayuç)

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
17 Kez Görüntülendi.
9.Türk Dünyası Belgesel Film Festivali müracaatları devam ediyor
Güncel
82 Kez Görüntülendi.
DOĞA HARİKASI BU YER KARGI’DA
Güncel
62 Kez Görüntülendi.
Kargı'nın Seki yolunda heyelan
Güncel
41 Kez Görüntülendi.
KGK Yönetim Kurulu İstanbul’da toplandı
Turizm
103 Kez Görüntülendi.
Kargı’nın doğa harikası Abdullah Yaylası turizme kazandırılacak
Güncel
78 Kez Görüntülendi.
Kargı’da ''Orman Benim'' etkinliği
Güncel
29 Kez Görüntülendi.
Türkmen Bakan Maruf ve heyetinin KGK ziyareti
Güncel
43 Kez Görüntülendi.
Üretim ve Standardizasyon tatbikatı yapıldı
Güncel
31 Kez Görüntülendi.
Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına dikkat!
Sağlık
28 Kez Görüntülendi.
Fıtıkların çeşitleri neler? En sık hangileri görülüyor?