Kategoriler

KARGI GAZETESİ

125. Yıl Anaokulu'nda TEMA eğitimi

TEMA Vakfı tarafından Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile okullarda uygulanan eğitim projesi materyalleri Kargı temsilcisi Recep Aykaç tarafından Kargı 125. Anaokulunda öğrencilere ve öğretmenlere dağıtıldı.

Karınca gibi canlıları, toprak ve bitkileri incelemek üzere gözlem kutusu mercekleri, toprak ve ekosistem posterleri, yeraltında ve ağaç köklerinde yaşayan canlıların doğal yaşamlarının görsellerle anlatıldığı afişler ve öğretmenlere dönem boyunca uygulayacakları minik tema etkinlik rehberleri teslim edildi.
Eğitim Programını uygulayarak başta toprak ve su olmak üzere tüm doğal varlıkları koruma, çevre ve tükenebilir varlıkların bilinçli kullanılması konularında edinilen bilgilerin hayata geçirilmesini sağlama ve ekolojik okuryazarlık bilincinin artırılması hedeflendiğini belirten
Aykaç Çocukların küçük yaşta etrafındaki biyolojik çeşitliliği tanıması, sahiplenmesi amacıyla yapılan hizmetlerin hayata bakış açısını değiştirdiğini belirtti.
Uygarlıkların yükselişi, çöküşü, ekonomisi ve kültürü toprakla ilişkili… Bunun yanında, ocaktaki güveçte, duvardaki resimde, çalınan sazda, söylenen sözde hep toprak var. Fark etmesek de toprak aslında yaşamın kendisi. Soluduğumuz havada bile ona ihtiyacımız var ve insanlık için bu ihtiyaç her geçen gün artıyor. Ayrıca Toprakla suyun buluştuğu her yerde büyük medeniyetlerin kurulduğunu bunun en güzel örneklerinden Anadolu'nun ilk barajının Çorum Alacahöyük'te 2002'de başlatılan kazılarda gün yüzüne çıkarıldığını ve Başkent Hattuşaş'ın 3000 yıl önce içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan Hitit Barajını örnek gösterebiliriz.
Bizi besleyen topraktan ve sudan sorumluyuz diyerek 125.Yıl Anaokulu Müdürü Afife Açıkbaş ve okul öğretmenlerine uygulayacakları Tema programları için teşekkürlerini iletti.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
40 Kez Görüntülendi.
Kargı’nın köylerinde yağmur duasına çıkıldı
Sağlık
12 Kez Görüntülendi.
Gökhan Bilgili: ‘Hasta-çalışan ilişkisinde en önemli etken doğru iletişim kurulması’
Güncel
23 Kez Görüntülendi.
“Bu Sahne Aynı Biz”sahnelendi
Güncel
38 Kez Görüntülendi.
Kargı Belediyesi tabelasını yeniledi: T.C. ibaresi eklendi
Güncel
46 Kez Görüntülendi.
Ekrem Keçeli’den dev sanayi iş yerleri projesi
Güncel
46 Kez Görüntülendi.
Kargı Kaymakamı Taha Soydaş’a veda
Güncel
20 Kez Görüntülendi.
Kargı Köylere Hizmet Götürme Birliği meclis üyeleri seçildi
Siyaset
13 Kez Görüntülendi.
Milletvekili Tahtasız: Yol ve internet sorunun takipçisi olacağız
Güncel
9 Kez Görüntülendi.
Başhekim ve Hastane Müdüründen gazetemize ziyaret
Güncel
15 Kez Görüntülendi.
Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri belirlendi